Kapat

Haberler

İzmir’de anne eli lezzetinde ücretsiz yemek

Aa
12 Ekim 2025 Pazar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz sıcak yemek dağıtımı yeni öğrenim yılında da aksatılmıyor. Altı devlet üniversitesinin kampüsü ve yakınında anne eli lezzetinde üretilen yemeklerle gençlerin bütçelerine katkı sağlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi artan enflasyon nedeniyle başta yeme-içme olmak üzere günlük ihtiyaçlarını karşılarken bile zorlanan üniversite öğrencilere desteğe devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi hem kentte ikamet eden hem de başka şehirlerden gelerek ailelerinden uzakta yaşayan öğrenciler için Ege Üniversitesi içi metro durağı, Katip Çelebi Üniversitesi içi kız yurdu yakını, Bakırçay Üniversitesi içi, Demokrasi Üniversitesi önü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarık Akan Gençlik Merkezi önü ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) içindeki kütüphane önünde oluşturulan noktalarda her gün 16.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ortalama 4 bin kişilik yemek dağıtıyor. 

Başkan Tugay’dan hassas takip
Aşevleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Ümit Deniz Doğan, “İzmir’de devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerimize yemek dağıtım hizmeti veriyoruz. Bu hizmet ile ailelerinden uzak öğrencilerimiz için anne eli lezzetinde yemek dağıtımı yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay da ücretsiz yemek dağıtımı sürecini hassasiyetle takip ediyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler
İzmir’deki ilk senesi olduğunu aktaran öğrenci Nisan Avcı, “Hizmetten ilk kez faydalandım. Güzel, lezzetli ve doyurucuydu. Görünce çok mutlu olduk. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ceren Güner, “Yemekler gayet güzeldi, hijyenikti. Personel maskeli, boneliydi. Bir yemekte örneğin makarna alırsak 180 lira gibi bir giderimiz oluyor. Böylelikle bu harcamayı yapmamış oluyoruz” dedi. 

Dördüncü sınıf öğrencisi Salih Sencer ise, “3-4 yıldır burada yemek yiyoruz. Güzel bir hizmet. Memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Sonraki senelerde de gelecek arkadaşlarımız için umarım devam eder” ifadelerini kullandı. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Kamuoyunun bilgisine

28 Nisan 2026 Salı

İzmir tarihinin en büyük ulaşım yatırımlarından biri olmanın ötesinde kentimizin geleceğini doğrudan şekillendirecek stratejik bir altyapı projesi niteliği taşıyan Buca Metrosu’na ilişkin ortaya atılan bir takım asılsız iddialar nedeniyle konuyla ilgili açıklama yapılması gereği doğmuştur .

Detaya Git

İzmir Oda Orkestrası yine ayakta alkışlandı

28 Nisan 2026 Salı

İzmir Oda Orkestrası, Nisan ayının son konseri ile sanatseverlere özel bir repertuvar sundu. Yoğun ilgi gören konser izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konserde Beethoven, Antonín Dvořák gibi büyük bestecilerin eserleri seslendirildi.

Detaya Git

75 kilometrelik hatla su sorunu tarihe karışıyor

28 Nisan 2026 Salı

İZSU’nun Bergama’da başlattığı kapsamlı yatırımlarla hem yağmur suyu altyapısı güçleniyor hem de 5 mahallede içme suyu hatları baştan sona yenileniyor. Yıllardır yaşanan kesinti, basınç ve taşkın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor.

Detaya Git

ESHOT’tan duraklarda temizlik hareketi

28 Nisan 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün başlattığı uygulamayla otobüs durakları daha temiz ve düzenli hale geliyor. Sigara izmaritleri için ayrı bölümü bulunan yeni çöp kovaları kent genelinde yaygınlaştırılırken, toplam sayının 3 bin 150’ye ulaşması hedefleniyor.

Detaya Git