Kapat

Haberler

İzmir’de “Afet Koordinasyon Çalıştayı” düzenlenecek

Aa
8 Şubat 2025 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Şubat’ta İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı düzenleyecek. Olası bir afet sırası ve sonrasında yapılacak çalışmaların bütüncül bir bakış açısıyla detaylı bir şekilde değerlendirileceği çalıştay alanında uzman isimleri buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığınca, İzmir Afet Koordinasyon Çalıştayı düzenlenecek. 19 Şubat’ta Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılacak çalıştayda, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler 5 temel başlık üzerinden ele alınacak. Alanında uzman isimleri bir araya getirecek programda, özellikle depremle ilgili planlamalara ağırlık verilecek. Altyapı ve lojistik, koordinasyon ve iletişim, teknolojik araçlar ve veri kullanımı, insani yardım ve acil müdahale konuları üzerinde yeni senaryolar geliştirilecek. Çalıştayda ayrıca eğitim, olay yeri ve olay yeri dışı uygulamalar, gönüllü yönetimi ve dezavantajlı bireylerin desteklenmesi gibi konular da değerlendirilecek.

Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon
Afet Koordinasyon Çalıştayı ile İzmir’de olası bir deprem durumunda afet sırasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek temel ihtiyaçlar, müdahale yöntemleri detaylı şekilde değerlendirilecek. Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, teknolojik araçlar ve veri paylaşımının yaygınlaştırılması, eğitim ve farkındalık çalışmalarının derinleştirilmesi için atılması gereken adımlar belirlenecek. Böylece kentin ve toplumun afet sonrası süreçlere daha dirençli, hızlı ve verimli yanıt vermesi sağlanacak. 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Kültürpark’ta çiçek ve bal şöleni

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Balkon-Bahçe Bitkileri ve Bal Üreticileri Festivali, bando ve animasyon ekibinin gösterileri eşliğinde düzenlenen törenle açıldı. Çiçek ve bal üreticilerini İzmirlilerle buluşturan festival, yoğun ilgi gördü.

Detaya Git

Hak sahiplerinin ilk konutları yıl sonunda tamamlanacak

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap çalışmaları hızla sürüyor.

Detaya Git

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir Körfezi’ne taşınan atıkları iki koldan temizliyor.

Detaya Git

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için yarışacak

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de düzenlenecek Dakar 2026 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Sezon boyunca uluslararası organizasyonlarda önemli başarılara imza atan Yenihayat, olimpiyatlarda da madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git
←