- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem çalışmaları sürüyor. Yüzde 76’sı tamamlanan Çiğli Tramvayı hattında incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projede çalışan işçilerin Kurban Bayramı’nı da kutladı.
Başkan Tunç Soyer önce Çiğli ile Karşıyaka’yı bağlayacak tramvay köprüsünü inceleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ozan Yılmaz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon’dan bilgi aldı. Buradan Semra Aksu Caddesi’ndeki tramvay hattı inşaatını ziyaret eden Başkan Soyer, “Çiğli Tramvayı vaktinde giden, ekonomik krize, fiyatların yükselmesine rağmen hedefinden şaşmayan ilerleyen çok kıymetli bir proje” dedi.
Başkan Soyer: “İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz”
Başkan Soyer en geç Ocak ayında deneme seferlerini başlatarak 2023 yılının ilk çeyreğinde de hattı kullanıma açmayı amaçladıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Tramvay Çiğli bölgesinde çok büyük bir rahatlama sağlayacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana raylı sistem yatırımlarıyla kentin ulaşım ağlarını dönüştürmek için kararlılıkla çalışıyoruz. O yüzden lastik tekerleklilerden, otobüslerden mümkün olduğunca uzaklaşıp hafif raylı sistemleri, metroyu şehrimizle daha çok buluşturacağız. Çiğli Tramvayı yatırımımızın bu kadar sıkıntıların yaşandığı bir ortamda bu kadar kusursuz gitmesinden dolayı gurur duyuyorum. Karşıyaka Tramvayı’nı Çiğli ile buluşturuyor olmak, Çiğli'de de hafif raylı sistemleri vatandaşımıza sunmak bizim için çok kıymetli. Daha fazlasını yapacağız. İzmir daha fazla raylı sisteme kavuşacak. İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz” dedi.
Ergenekon: “100 bine varan yolcu beklentimiz var”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon ise, “Çiğli Tramvayı çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Hastane bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi ve Ata Sanayi bölgesine hizmet verecek. Bölgeden ring yapan bir hat. Trafiğe ciddi faydası olacak. Karşıyaka Tramvayı ile çalıştığında günlük 100 bine varan bir yolculuk beklentimiz var” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Buca Cezaevi arsasının yarısı yeşil alan olacak
12 Aralık 2025 CumaBasın mensuplarının sorularına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İller Bankası’nın mülkiyetindeki eski Buca Cezaevi arazisi ile ilgili önemli gelişmeleri paylaştı.
“Gururla, umutla ve kararlılıkla İzmir’in geleceğini inşa ediyoruz”
12 Aralık 2025 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerindeki toplam 3 milyar liralık altyapı yatırımlarının temeli törenle atıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Korosu "Sonbahar Şarkıları"yla yüreklere dokundu
12 Aralık 2025 CumaAhmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, "Sonbahar Şarkıları" konseriyle İzmirliler ile buluştu.
Tugay: Hep beraber bir İzmir hikayesi yazacağız
12 Aralık 2025 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin (APİKAM) ev sahipliği yaptığı “İzmir Fotoğrafhanesi-Görsel Hafızanın İnşası (1840-1922)” başlıklı sergiyi açtı.
