- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
“13.12.2025 tarihinde saat 22.35'te Atakent kavşağında meydana gelen olay sonrasında tramvay kamera kayıtları incelendiğinde, sürücünün hemzemin geçide girmeden hızını düşürdüğü, hemzemin geçidin hemen bitimindeki yaya geçidi olmayan noktadan bir kişinin telefonuyla meşgul bulunduğu esnada yolun içine girdiği anlaşılmaktadır. Bu nokta ulaşım koordinasyon merkezi tarafından bir yaya geçidi olarak tanımlanmadığı için yayalara yönelik bir trafik düzenlemesi ve trafik ışığı yoktur. Geçit üzerinde yayanın bulunduğunu gören tramvay sürücüsü gerekli tepkileri zamanında verse de saatte 26 kilometre ile çarpma gerçekleşmiştir. Kaza ile ilgili trafik polis kaydı da yayanın tam kusurlu olduğunu belirtmektedir.
Olay sonrası Metro AŞ yetkilileri ilk gün yoğun bakım önünde aile ile birlikte beklemiş, ayrıca kaza anındaki araç kamera kayıtları gösterilmiştir. Yetkililer kazazedenin ailesi ile her gün telefonla görüşmüş ya da hastane ziyareti gerçekleştirmiştir. Aileye isterlerse hastane ile evleri arasında ulaşım desteği verilebileceği söylenmiştir.
Ocak ayı itibarıyla kazazedenin ebeveynlerine Metro AŞ yetkilerinin telefonla ulaşamaması üzerine, kazazede kızın durumu hastane personeli aracılığıyla uzaktan takip edilmeye başlanmıştır. Olayın nedeni ne olursa olsun bizler için çok üzücü bir olaydır. Tedavi altında olan Birgül Can için elimizden ne gelirse her zaman yapmaya hazırız.”
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir’de Dünya Kupası heyecanı meydanlara taştı
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak, Buca, Karşıyaka ve Bornova'da kurduğu dev ekranlarda bir araya gelen yurttaşlar, A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını birlikte izledi. Sabahın erken saatlerine rağmen alanları dolduran İzmirliler, ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi.
Seferihisar’ın iki büyük kavşağı yenilendi
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın iki önemli kavşağında kapsamlı bir dönüşüme imza attı. Turizm rotası üzerinde yer alan Karakoç ve Akarca kavşaklarındaki peyzaj çalışmalarıyla, alanlar estetik bir görünüme kavuşturuldu.
İzmir, hayvan sağlığında çıtayı yükseltti
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Pako Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kurduğu Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile sokak hayvanlarının ameliyat süreçlerindeki enfeksiyon riskini azaltıyor.
İZSU’dan Yarımada derelerine güvenlik seferberliği
14 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada’daki derelerin güvenliğini artırmak ve çevre düzenlemesi yapmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.
