- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
“13.12.2025 tarihinde saat 22.35'te Atakent kavşağında meydana gelen olay sonrasında tramvay kamera kayıtları incelendiğinde, sürücünün hemzemin geçide girmeden hızını düşürdüğü, hemzemin geçidin hemen bitimindeki yaya geçidi olmayan noktadan bir kişinin telefonuyla meşgul bulunduğu esnada yolun içine girdiği anlaşılmaktadır. Bu nokta ulaşım koordinasyon merkezi tarafından bir yaya geçidi olarak tanımlanmadığı için yayalara yönelik bir trafik düzenlemesi ve trafik ışığı yoktur. Geçit üzerinde yayanın bulunduğunu gören tramvay sürücüsü gerekli tepkileri zamanında verse de saatte 26 kilometre ile çarpma gerçekleşmiştir. Kaza ile ilgili trafik polis kaydı da yayanın tam kusurlu olduğunu belirtmektedir.
Olay sonrası Metro AŞ yetkilileri ilk gün yoğun bakım önünde aile ile birlikte beklemiş, ayrıca kaza anındaki araç kamera kayıtları gösterilmiştir. Yetkililer kazazedenin ailesi ile her gün telefonla görüşmüş ya da hastane ziyareti gerçekleştirmiştir. Aileye isterlerse hastane ile evleri arasında ulaşım desteği verilebileceği söylenmiştir.
Ocak ayı itibarıyla kazazedenin ebeveynlerine Metro AŞ yetkilerinin telefonla ulaşamaması üzerine, kazazede kızın durumu hastane personeli aracılığıyla uzaktan takip edilmeye başlanmıştır. Olayın nedeni ne olursa olsun bizler için çok üzücü bir olaydır. Tedavi altında olan Birgül Can için elimizden ne gelirse her zaman yapmaya hazırız.”
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını araladı
22 Ağustos 2026 CumartesiKosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temaslarını sürdürdü.
İZSU’dan kentin kuzey aksına 3,5 milyar liralık çevre yatırımı
22 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili ve Aliağa Yenişakran’da ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve iletim hatları ile yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını kapsayan yatırımlarla şehrin kuzeyindeki altyapıyı geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniliyor.
İzmir İtfaiyesi’nin şoförleri zorlu eğitimlerden geçiyor
22 Ağustos 2026 CumartesiYangınlar, kazalar, kurtarma operasyonları… İzmir İtfaiyesi ekipleri, her saniyenin kritik olduğu anlarda olay yerine ulaşmak için yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta yalnızca hız değil, doğru karar vermek ve güvenli sürüş de hayati önem taşıyor.
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.