- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi ileri yaş nüfusu Türkiye ortalamasının üzerinde olan İzmir’de yaşlı bireylere yönelik bütüncül bir yaklaşımla çalışmalar yürütüyor. Geçen kasım ayında İleri Yaş İzmir Eylem Planı hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, planın maddelerini bir bir hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda Ege Geriatri Derneği (EGERDER) iş birliği ile 60 yaş ve üzeri bireyler için 3. Yaş Üniversitesi Meslek Fabrikası'nda faaliyete geçirilecek. Sağlıklı ve aktif yaşlanmayı desteklemek, hayat boyu öğrenme fırsatlarını ileri yaşlara taşımak için açılacak 3. Yaş Üniversitesi, 60 yaş üstü yurttaşların hem zihinsel hem de fiziksel olarak aktif kalmasını ve hayatla daha güçlü bir bağ kurmasını amaçlıyor.
İzmir’de 60 yaş üstü nüfus oranı yüzde 12,5 iken, 500 binin üzerinde ileri yaşlı bulunuyor. Bunun 100 bini ise 85 yaş üstündeki bireylerden oluşuyor.
Ücretsiz üniversiteye başvurular başladı
11 Şubat itibariyle kapılarını açacak üniversiteye hiçbir ücret ödemeden başvuru yapılabiliyor. Üniversiteye kayıt olmak isteyen yurttaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 153 numaralı HİM (Hemşehri İletişim Merkezi) telefonunu arayabilir.
Hangi dersler olacak?
Gönüllü akademisyen ve uzmanlar öğrencilere haftada 2 gün günde 3 ders olmak üzere 6 saat ders verecek. Ayrıca uygulamalı ve seçmeli dersler olacak. Sağlıklı Yaşlanma, Yaşlılıkta Sık Görülen Hastalıklar, Psikoloji, Hukuk, Tarih, Arkeoloji, İletişim, Fizik Tedavi ve Egzersiz, Palyatif Bakım ve Evde Bakım, Bahçe Bitkileri gibi derslerin olduğu eğitim programında erkekler için örgü, kadınlar için küçük tamirat, mutfak, Türk Halk ve Sanat Müziği Koroları, Halk Dansları, Psiko Drama, Yoga gibi uygulamalı derslerin verilmesi de planlanıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Halk için çalışmaya devam
2 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin öncülüğündeki “Hanem Çeşme” projesinin temel atma törenine katıldı.
Acı kaybımız
2 Nisan 2026 PerşembeİZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde atık nakliyesinde görev yapan personelimiz Sabri Kılınç’ın, elim bir kaza sonucu yaşamını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Başkan Tugay: İzmir CHP’li başkanlarıyla hizmetin şehridir
2 Nisan 2026 PerşembeCHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Urla Belediyesi’nin iki yıllık dönemde tamamladığı projelerin açılış ve temel atma törenlerine katıldı.
İzmir’de tarihi gün
2 Nisan 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanında hayata geçirdiği projelerin toplu açılış, temel atma, anahtar teslim töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla yapıldı.
