- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesinde hizmet vermek üzere bölgeye yolladığı sayısı bine yaklaşan personel arasında Eşrefpaşa Hastanesi’ne bağlı sağlık ekipleri de bulunuyor. Hatay Expo alanında kurulan koordinasyon merkezinde hekimler muayene ve tedavi hizmetlerini sürdürürken, salgın hastalıklara karşı da önleyici çalışmalar yürütüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şu anda revir olarak hizmet veren, kısa süre içinde sahra hastanesine dönüşecek merkezi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Devrim Demirel ile inceledi. Başkan Soyer, bölgede bir sahra hastanesi kurmak üzere hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek “Sağlık hizmetimizin kapsamını genişleteceğiz. Bu hizmetleri geçici değil, kalıcı olarak sürdürmeye kararlıyız” dedi.
Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Devrim Demirel de röntgen hizmeti ve küçük ameliyatların yapılacağı birimin de sahra hastanesinin yanında kurulacağını söyledi.
Salgın hastalıklara karşı mücadele
Çadır kentteki sağlık durumu hakkında bilgi veren Eşrefpaşa Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Öner Özer, “Depremzedelerin sağlığını korumak için buradayız. Salgın hastalıklar en çok yiyecek içecek gibi gıda yoluyla ve yakın temasla bulaşıyor. Fakat aldığımız önlemler sayesinde kış döneminde oluşan normal enfeksiyonlar var. Gıda konusunda belediyemiz bütün aşevi prosedürlerini uyguluyor. Ortak hijyenik bir yemek dağıtım sistemi kuruldu. Bunların dışında daha çok kronik rahatsızlıklar ve psikolojik travmalarda artış var. Bu yüzden de gerekli önlemleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hekimler branşlarında muayeneye devam ediyor”
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Artun Aydın ise “Yaralı depremzedeleri tedavi ediyoruz. Çocuk hekimi, dahiliye hekimi, enfeksiyon hastalıkları hekimlerimiz var. Onlar da kendi branşlarında çalışmalarını sürdürüyor. Kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaçları düzenli veriliyor, muayeneleri yapılıyor. Salgın tehdidine karşın çadırların arasında ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Depremzedelerimize hijyen paketleri, maske, eldiven ve dezenfektan veriyoruz” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay’dan Almanya ile iş birliğini güçlendirme mesajı
19 Ağustos 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, görevine yeni başlayan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin İzmir Başkonsolosu Dr. Kathrin Misera-Lang’ı makamında ağırladı. Başkan Tugay, Almanya’daki şehirler, kurumlar ve üniversitelerle İzmir’in bağlarını güçlendirmek istediklerini belirtti.
Nâzım’ın dünyası “ROMANTİKA” ile İzmir’de
19 Ağustos 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve ev sahipliğinde, Folkart’ın yapımcılığını üstlendiği “ROMANTİKA / Bir Ömrün Seyrüseferi” adlı Nâzım Hikmet sergisi, 5 Eylül 2026 tarihinde İzmir’de açılıyor.
“Her şeyin yolunda olduğunu görmekten mutluyum”
19 Ağustos 2026 Çarşambaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yapımında son aşamaya gelinen Eşrefpaşa Hastanesi’nin yeni ek hizmet binasında incelemelerde bulundu.
Gibonlar İzmir’de
19 Ağustos 2026 ÇarşambaUzun kolları sayesinde ağaçtan ağaca hızla hareket eden, kuyruksuz maymun türü gibonlar, İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın yeni sakinleri oldu.
