- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir’de dün etkili olan yağış ve fırtınanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 400’e yakın ihbar ulaştı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları meydana geldi. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Şube Müdürlüğü koordinasyonunda belediyeye bağlı tüm birimler olumsuz hava koşullarının etkilerine karşı sahada görev yaptı.
Uçan çatılar, devrilen ağaçlar güvenli şekilde kaldırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, çok sayıda vakaya müdahale etti. İhbarların 89’unun ağaç devrilmesi, 17’sinin çatı tehlikesi, 16’sının konut, 6’sının işyeri, 3’ünün kamu binası su baskını ve 6’sının hasar tespitine ilişkin olduğu belirtildi.
İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri ise 185 Çağrı Merkezi’ne ulaşan 216 su çekme ihbarı kapsamında kent genelinde yoğun çalışma yürüttü. İhbarların 123’ünün yol, 93’ünün ev ve işyeri su baskını olduğu kaydedildi. En fazla ihbar Karşıyaka ve Konak’tan yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Kültürpark, İnciraltı Kent Ormanı, Konak Sahil Bandı, Alsancak, Çiğli Sasalı ve Karşıyaka başta olmak üzere birçok noktada devrilen ağaçlara müdahale edildi. Ağaçlar kaldırılıp, kapanan yollar ulaşıma açıldı. Buca’da rüzgar nedeniyle bir binanın uçarak yere düşen çatısı ekiplerin müdahalesiyle güvenli bir şekilde kaldırıldı.
Deniz suları fırtına duvarını geçemedi
Deniz seviyesindeki yükselme ve fırtına etkisi nedeniyle Alsancak Kordon’da bulunan fırtına duvarı sel kapıları, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kapatılarak önlem alındı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gelişmelerin AKOM tarafından anlık olarak takip edildiğini, tüm birimlerin sahada eşgüdüm içinde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay, Kosova'da yeni iş birliklerinin kapısını araladı
22 Ağustos 2026 CumartesiKosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temaslarını sürdürdü.
İZSU’dan kentin kuzey aksına 3,5 milyar liralık çevre yatırımı
22 Ağustos 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dikili ve Aliağa Yenişakran’da ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve iletim hatları ile yağmur suyu ve dere ıslahı çalışmalarını kapsayan yatırımlarla şehrin kuzeyindeki altyapıyı geleceğin ihtiyaçlarına göre yeniliyor.
İzmir İtfaiyesi’nin şoförleri zorlu eğitimlerden geçiyor
22 Ağustos 2026 CumartesiYangınlar, kazalar, kurtarma operasyonları… İzmir İtfaiyesi ekipleri, her saniyenin kritik olduğu anlarda olay yerine ulaşmak için yola çıkıyor. Ancak bu yolculukta yalnızca hız değil, doğru karar vermek ve güvenli sürüş de hayati önem taşıyor.
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.