- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Türkiye genelinde bu gece av yasağı sona eriyor. Balıkçılar 1 Eylül’de sezonun yeniden açılmasıyla “vira bismillah” diyerek ağlarını denizle buluşturacak. İzmir’de av sezonu öncesinde Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, balıkçılar ve yurttaşlar katıldı.
Balıkçılığın önemine değindi
Programda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sezonun hayırlı olmasını dileyerek “Balıkçılarımızın denizde yürüteceği faaliyet, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması adına son derece önemli. Devletimiz, balıkçılığı her alanda destekliyor. 29 balıkçı barınağı, 45 su ürünleri kooperatifinin bulunduğu İzmir'de, 2021 yılında 1 milyon 435 bin yetiştirici ürün desteği sağlandı. Yapılacak çok iş var, gidilecek çok yol var” dedi.
“55 bin ton balık sevkiyatı ile Türkiye'de birinci sırada”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sektöre desteğini aksatmadığını söyleyerek “Su Ürünleri Hali'ni daha modern ve çağın gereksinimlerine yanıt verecek şekilde yeniledik, kapasite artışını sağladık. Son 3 yıl içerisindeki işlem hacmi göz önünde bulundurulduğunda İzmir Su Ürünleri Hali, yıllık 55 bin ton balık sevkiyatı ile Türkiye'de birinci sırada. İzmir burada da birinciliği bırakmıyor. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde balıkçılarımıza destek olmak için kanunda yüzde 3 olan belediye payını yüzde 1 olarak alıyoruz. Türkiye'de bunu yapan tek belediyeyiz. Amacımız her alanda yurttaşımızı, üreticimizi, üreten insanları desteklemek. Daha çok üreten bir İzmir ve Türkiye yaratmak istiyoruz” diye konuştu.
“En büyük tekne yılda bin ton balık avlayacak”
İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy ise “Deniz bize cömert davranırsa, en küçük tekne yılda 300 ton balık, en büyük tekne yılda bin ton balık avlayacak. Bunun ülke ekonomisine katkısı da önemli. Avladığımız balığın işlenerek ihraç edilmesine de buradan başlayacağız” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Şehit İbrahim Bolat'ın adı İzmir'de yaşatılacak
27 Şubat 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kullandığı F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Torbalı’daki fabrika yangını kontrol altına alındı
27 Şubat 2026 CumaTorbalı’daki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Alevlerin çevredeki diğer fabrikalara sıçraması engellenerek büyük bir facianın önüne geçildi.
Buca’da iş yeri yangını panik yarattı
27 Şubat 2026 Cumaİzmir’in Buca ilçesinde yoğurt üretimi yapılan iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alındı.
“Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” ayakta alkışlandı
27 Şubat 2026 CumaBertolt Brecht’in ölümsüz eseri “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” oyununun prömiyeri yapıldı. Dinamik ve yaratıcı rejisiyle dikkat çeken oyunda oyuncuların performansı geceye damga vurdu.
