Kapat

Haberler

İzmir Ata’sına yürüdü

Aa
10 Kasım 2025 Pazartesi
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yılında, İzmirliler 350 metrelik Atatürk posteri ile “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”nde buluştu. Alsancak Limanı yakınındaki Kordon Çocuk Parkı’ndan başlayan Ata’ya Saygı Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır’ın da katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda 1881–193∞ yazısı oluşturuldu.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 87. yılında çok sayıda etkinlikle anılıyor. Bu kapsamda 350 metrelik dev Atatürk posteri ile “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Altan İnanç, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yağmur Yurdakul Özkan, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, siyasi parti temsilcileri, spor kulüplerinin sporcuları, sivil toplum kuruluşları, odalar, derneklerin başkanları ile temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
350 metrelik Atatürk posteriyle yürüdü
Alsancak Limanı yakınındaki Kordon Çocuk Parkı önünde toplanan binlerce İzmirli, 14.00’te yürüyüşe başladı. Kortej 350 metrelik dev Atatürk posteri ile 1. Kordon’dan Cumhuriyet Meydanı’na ilerledi. Sessiz yürüyüşün ardından meydanda hazırlanan koreografiyle 1881–193∞ yazısı oluşturuldu.
 
Yıldır: Biz ulu önderin hemşehrileriyiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, “Bizler kurtuluşun başladığı, Cumhuriyet’in köklerini saldığı şehrin sakinleriyiz. Biz, ulu önderin hemşehrileriyiz. O ışığın kıvılcımı bu topraklarda yandı, bu kent o umudu taşımanın onurunu her zaman yaşadı. Bugün bizlere düşen görev, o ışığı canlı tutmaktır. Adaletle, vicdanla, emekle, umutla, Cumhuriyet’i yaşatırken her gün yeniden kurmaktır. İzmir’in her sokağında, bir çocuğun gülüşünde, bir öğretmenin emeğinde, bir gencin umudunda Atatürk’ün sesi, düşüncesi ve aydınlık yarınlar için mücadelesi yaşamaya devam ediyor” diye konuştu.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Karşıyaka Stadı için beklenen karar meclisten geçti

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin olağanüstü toplantısında Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu projesiyle ilgili önemli bir karar alındı.

Detaya Git

“İş'te Nöroçeşitli Var”

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Destekli İstihdam Programı kapsamında düzenlenen “Destekli İstihdam Zirvesi: İş’te Nöroçeşitli Var” etkinliğinde, engelli bireylerin çalışma yaşamına katılımı ve kapsayıcı istihdam modelleri ele alındı.

Detaya Git

İzmir Kurban Bayramı’na hazır

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesimleri için altı mezbaha, altı mobil kesim ünitesi ve beş kesim çadırında hizmet verilecek.

Detaya Git

AASSM’de koristler büyüledi

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali, ilk gününde yoğun ilgi gördü. İlk günün heyecanı koristlerin gözlerinden okunurken, aileler de sevinçle sahneye çıkan çocukları-gençleri izledi.

Detaya Git