- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğiyle kente kazandırılan 136 kilometrelik İZBAN hattına dört yeni istasyon daha eklemek için çalışmalar başlatıldı.
Menemen’e iki yeni durak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Menemen’de müjdesini verdiği Koyundere ve Asarlık istasyonları için TCDD’den teknik görüş istendi. Bölgede yaşayan yoğun nüfusun İZBAN’a erişimini kolaylaştırmak için yapılması planlanan Koyundere ve Asarlık istasyonları, TCDD‘nin istasyon yerlerini uygun görmesiyle ilk olarak proje ihalesine çıkacak. İhale sonrası hazırlanacak projeye TCDD’nin onay vermesinin ardından yapım ihalesi süreci başlatılacak.
Lale ve Katip Çelebi durakları için tekrar ihaleye çıkılıyor
Menemen’deki durak çalışmalarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak’ta Lale Mahallesi ve Çiğli’de Katip Çelebi Üniversitesi istasyonları için tekrar ihale sürecini başlatıyor. 2021 yılında Lale Mahallesi’nde yapım çalışmalarının başlatılmasına karşın yüklenici firma, ekonomik kriz nedeniyle ihaleyi feshedip çalışmaları durdurmuştu. Katip Çelebi Üniversitesi istasyon projesinin tamamlanması üzerine, iki istasyon için ortak ihaleye çıkılmıştı. İki ilçede de ulaşım sorununa çare olacak istasyonların ihalelerine teklif çıkmaması üzerine, şubat ayı içinde tekrar yapım ihalesine çıkılacak. İhale sürecinin ardından başlayacak yapım çalışmalarının 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Yapım çalışmaları kapsamında, İZBAN’a entegre olacak iki istasyon da yerüstünde inşa edilerek hizmete açılacak.
136 kilometrelik hatta durak sayısı 45’e çıkacak
Türkiye'nin en uzun banliyö hattı 2010 yılında 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya kadar uzatıldı. Ardından Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açıldı. İZBAN hattı Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreye erişti. İZBAN hattında 41 olan istasyon sayısı yeni istasyonlarının devreye girmesi ile 45’e çıkacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Büyükşehir’in boccia takımı, bronz madalya ile döndü
31 Mart 2026 SalıBalıkesir’de düzenlenen Boccia Türkiye Şampiyonası, 17 ilden yaklaşık 160 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Boccia Takımı BC4 erkekler ve BC5 kadınlar klasmanlarında bronz madalya kazandı.
İzmir’de Kütüphaneler Haftası kutlanıyor
31 Mart 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi, 62. Kütüphane Haftası kapsamında Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) “Dijital Kültürel Miras ve Açık Erişim: Kütüphanelerin ve Kent Arşivlerinin Rolü” başlıklı panel düzenleyecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları başarıdan başarıya koşuyor
31 Mart 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, farklı branşlarda elde ettikleri derecelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Sutopu U18 Erkek Takımı Türkiye üçüncüsü olurken, judocular Spor Toto Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 6 madalya kazanarak İzmir’e gurur yaşattı.
Örnekköy’deki kentsel dönüşümde anahtar teslim zamanı
31 Mart 2026 Salıİzmir’de Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nde önemli bir aşamaya gelindi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci etaplarda yer alan toplam 1603 bağımsız birim teslim sürecine girdi. İnşaatı tamamlanan konutların anahtar ve tapularının nisan ayı içerisinde hak sahiplerine verilmesi planlanıyor.
