Kapat

Haberler

İtfaiyecilerden doğada farkındalık yürüyüşü

Aa
10 Mayıs 2026 Pazar İzmir İtfaiyesi ekipleri, Malta Şelalesi mevkiinde doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi. Etkinlikte 8 kilometrelik parkuru tamamlayan katılımcılar, yürüyüş sırasında yangın riski oluşturan atıkları toplayarak orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturdu.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından kurum aidiyetini pekiştirmek ve orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Malta Şelalesi mevkiinde doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yaşar Korkmaz ve itfaiye şube müdürleri katıldı. Katılımcılar, doğada 8 kilometre yürüdü. İtfaiye personeli hem birlikte vakit geçirme hem de doğayla iç içe olma fırsatı buldu.
 
Farkındalık mesajı verildi
Doğa yürüyüşü kapsamında orman yangınlarına neden olan risklere de dikkat çekildi. Yürüyüş güzergâhında bulunan cam şişe, plastik atık ve çeşitli çöpler itfaiye personeli tarafından toplanarak alan temizliği gerçekleştirildi. Özellikle yaz aylarında doğaya bırakılan atıkların ciddi risk oluşturduğuna vurgu yapılan etkinlikte, çevrenin korunması ve ormanlık alanların temiz tutulması konusunda farkındalık mesajı verildi.
 
“Doğayı korumak bizim görevimiz”
İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürü Şerife Güzel, “İtfaiye çalışanları olarak düzenli bir spor faaliyetimiz olsun istedik. Hem kondisyonumuzu arttırmak hem de orman yangınlarına dikkat çekmek için buradayız. Gidiş ve dönüş toplam 8 kilometrelik parkurda çöp temizliği yapacağız. Toplumda bilinç yaratmak istiyoruz. Doğayı korumak bizim görevimiz” dedi.

İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Ömer Selçuk, “İzmir İtfaiyesi olarak spor faaliyetlerine ve daha da önemlisi doğanın temizliğine çok dikkat ediyoruz. Bu bakış açısıyla yaptığımız bir faaliyet bu” ifadelerini kullandı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir Körfezi’ne taşınan atıkları iki koldan temizliyor.

Detaya Git

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için yarışacak

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de düzenlenecek Dakar 2026 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Sezon boyunca uluslararası organizasyonlarda önemli başarılara imza atan Yenihayat, olimpiyatlarda da madalya mücadelesi verecek.

Detaya Git

İzmir’in raylarına çeyrek asırdır iz bırakıyorlar

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro ve tramvay sistemlerini işleten İzmir Metro AŞ’de, 2000 yılından bu yana görev yapan 3 vatman, çeyrek asrı aşan deneyimleriyle kentin ulaşımına katkı sunuyor.

Detaya Git

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

31 Ekim 2026 Cumartesi

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem tatbikatı düzenlendi. 6,7 büyüklüğündeki deprem senaryosuyla gerçekleştirilen tatbikatta 2 bin 198 personel görev aldı.

Detaya Git
←