Kapat

Haberler

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları “Sanat Ekonomisi Forumu” ile sürüyor

Aa
5 Şubat 2023 Pazar
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenecek “Sanat Ekonomisi Forumu”, 6 Şubat’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı ile İzmir Akdeniz Akademisi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Sanat Ekonomisi Forumu”, sanat piyasasının farklı alanlardaki aktörlerini bir araya getirecek. Forumun, 15-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ana kongreye sunulacak politika önerilerinin oluşturulmasında da rol oynaması planlanıyor.

Sanat Dünyası İzmir’de buluşacak
“Sanat Ekonomisi Forumu”, kültür mirası alanında çalışan akademisyenler, yönetmen ve yapımcılar, arkeologlar, müzecilik uzmanları, küratörler ve sanatçıları İzmir’de buluşturacak. Katılımcılar, bugünün toplumsal ve kültürel ikliminin yarattığı olumsuzlukları ve bu sorunların nasıl çözülebileceğiyle ilgili de politikalar üretme görevini üstlenecek.
“Sanat Ekonomisi Forumu”na İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM),  İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), Darağaç Kolektifi, Sokak Sanatçıları Derneği, İzmir Sinema Ofisi, Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı, Balconnection, VHS Film gibi onlarca farklı kuruluşun katılması bekleniyor.
Foruma yönetmen ve oyuncu Ezel Akay, küratör ve yazar Beral Madra, küratör ve yazar Vasıf Kortun, kültür yöneticisi Sarp Keskiner gibi sanatın farklı dallarında uzman birçok isim de katılacak.

Yedi farklı alanda forum düzenleniyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında Sanat Ekonomisi, Sokak İktisadı, İstihdamın Sorunları, Uluslararası Yatırımlar, Gençlik, Çocuk ve Eğitim başlıklı yedi farklı forum düzenleniyor. Forumlara Türkiye’nin dört bir yanından birçok farklı konu üzerine çalışan onlarca kurum, kuruluş, dernek, örgüt ve vakıf temsilcisi katılacak.
Sonuç bildirgesi şekilleniyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık toplantıları kapsamında çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf buluşmaları gerçekleştirilmişti. Bu üç grubun hazırladığı taslak bildirgeler Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz, Geçmişimizi Anlıyoruz ve Geleceği Görüyoruz başlıklı dört farklı uzman toplantısında değerlendirilmişti.
Düzenlenecek yedi forumun sonucunda ortaya çıkan görüş ve öneriler de bildirgelerin geliştirilmesinde rol oynayacak. Süreç boyunca birçok farklı masa tarafından ortak akılla şekillendirilen bildirgenin son hâli ise 21 Şubat’ta tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Sanat Ekonomisi Forumu’nun programı ise şöyle oluşturuldu:
Açılış Konuşmaları
10.00- 10.15 Güven Eken - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı
10.15 – 10.45 “Yeni Kültür Politikalarının Eşiğinde” – Doç. Dr. Serhan Ada, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü Başkanı
10.45 – 12.15 Miras ve Topluluklar
Dr. Gökçe Sanul Diner (Moderatör) İzmir Ekonomi Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Mahir Polat İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı
Prof. Dr. Metin Ekici UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) - Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi
12.15 – 13.00 Yemek Arası
13.00 – 14.30 Endüstriler
Dr. Funda Lena (Moderatör) Araştırmacı / Akademisyen
Bülent Forta Mü-Yap Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Koordinatör
Kenan Kocatürk Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı
Ezel Akay Yönetmen, yapımcı, oyuncu
Deniz Ova Salt Genel Müdürü
14.40 – 16.10 Bağımsızlar ve Sanatçılar
Hale Eryılmaz (Moderatör) Editör / Kültür Yöneticisi                  
Sarp Keskiner Kültür Yöneticisi
Azize Tan  Ayvalık Film Festivali Direktörü
Cenkhan Aksoy Darağaç Kolektifi
Ali Cem Doğan Darağaç Kolektifi
16.10 – 16.20 Ara
16.20 – 17.50 Kurumlar ve Piyasa
Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün (Moderatör) Sanat Tarihçi- Sanat Eleştirmeni Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA-TR)
Beral Madra (Çevrimiçi) Küratör, yazar
Müjde Unustası Arkas Sanat Merkezi Direktörü
Bahar Soyoğuz Be Contemporary
Vasıf Kortun Küratör-Yazar
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

25. Mandalina Şenliği üreticinin yüzünü güldürdü

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Mandalina Şenliği, hem üreticilerin hem de bölge halkının yoğun katılımına sahne oldu.

Detaya Git

Başkan Tugay Abdal Musa için düzenlenen lokma duasına katıldı

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14’üncü yüzyılda yaşamış Anadolu erenlerinden Abdal Musa için Narlıdere’de düzenlenen lokma duasına katıldı. Başkan Tugay, dayanışmanın önemine değinerek, “İnanıyoruz ki ülkemiz ve dünya da ancak dayanışma, birlik ve beraberlik sayesinde kurtulur.

Detaya Git

Büyükşehir’in sportif yetenek ölçümü İzmir’e yayılıyor

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz “Sportif Yetenek Ölçümü” uygulaması kentin tamamına yayılıyor. Ölçümler sadece Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nda gerçekleştirilmeyecek. Ekipler ilçelere de gidecek. İlk uygulama Torbalı’da yapıldı.

Detaya Git

İzmir’in ibadethaneleri pırıl pırıl

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kent genelindeki camilerden cemevlerine, sinagoglardan kiliselere tüm ibadethaneleri köşe bucak pırıl pırıl bir görünüme kavuşturuyor. 13 yıldır kesintisiz hizmet veren ekipler, çalışmalarını titizlik, özveri ve sevgiyle yerine getiriyor.

Detaya Git