Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Mart

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi belediye başkanlarını İzmir’de buluşturuyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı günü, iktisat ve uluslararası ilişkiler konularında birçok uzman ismi dinleyicilerle buluşturuyor. Kongre, Millet İttifakı belediye başkanlarını da bir araya getiriyor.
 
“Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı günü, özellikle iktisat ve uluslararası ilişkiler konularında birçok uzman ismi dinleyicilerle buluşturuyor.

Kongre, Millet İttifakı belediye başkanlarını da bir araya getiriyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katılacak.
 
Onlarca farklı ilden katılım
Foruma Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Samsun, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yalova, Yozgat, Zonguldak illerindeki ilçe belediye başkanları da katılım gösterecek.

Belediye başkanları, Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde toplanacak ve İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi çalışmalarını değerlendirecek.
 
Kongre önemli konuşmacılarla devam ediyor
20 Mart’ta kongrenin altıncı günü AASSM Büyük Salon’da Deniz Dünyaoğulları Hünler’in sunumuyla yapılacak. Almanya Eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer, yönetmen ve senarist Sırrı Süreyya Önder, Sabancı Üniversitesi’nden siyaset bilimci Prof. Dr. Fuat Keyman, Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı (TEPAV) Kurucu Direktörü ve iktisatçı Prof. Dr. Güven Sak, Eski Devlet Bakanı-Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, ekonomist ve gazeteci Dr. Emin Çapa konuşmalarını gerçekleştirecek.

Öğle arasının ardından ise sendikacı ve akademisyen Yıldırım Koç, araştırmacı ve yazar Hanri Benazus, gazeteci ve yazar Nur Batur, stratejik iletişim danışmanı M. Salim Kadıbeşegil, Kadir Has Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler uzmanı Soli Özel, Bilgi Üniversitesi’nden Kültür Politikaları Uzmanı Doç. Dr. Serhan Ada, Fütüristler Derneği Kurucusu Alphan Manas, Devlet Planlama Teşkilatı ve OECD Eski Uzmanı Yusuf Işık dinleyicilerle buluşacak.
 
Belediye Başkanları İzmir’de buluşuyor
Kongre, Millet İttifakı Belediye Başkanlarını İzmir’de bir araya getirecek. Belediye başkanları İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ve kongre çalışmalarını konuşacak.

Program sadece belediye başkanlarının katılımına açık olacak, forumu İzmirTube YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek.

Sonuç bildirgesi 21 Mart’ta duyurulacak
Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 21 Mart’ta sona erecek. Yeni yüzyıla yön verecek politika önerilerini içeren bildirge, tüm Türkiye ve dünya ile paylaşılacak.
Kongreye “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından kayıt olunarak katılınabiliyor, kongre İzmirTube Youtube kanalından ise canlı olarak izlenebiliyor.
Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. Kongre programı ve diğer tüm detaylar için iktisatkongresi.org ziyaret edilebilir.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber