Kapat

Haberler

İkinci nostaljik tramvay da geldi

Aa
11 Kasım 2020 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Birinci Kordon’da hizmete aldığı nostaljik tramvayların ikincisi geldi. “Çiğdem” ismi verilen araç, “Boyoz” isimli araçla yarım saatte bir karşılıklı sefer yapmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Boyoz” adını verdiği nostaljik tramvayın ardından “Çiğdem” adlı ikinci aracı da hizmete aldı. Lastik tekerlekli araçlara İzmirim Kart ile binilebiliyor. Biniş ücreti, mevcut tam tarife üzerinden 3,46 TL olarak belirlendi.

Sırada “Gevrek” var
İzmir’de 1928 yılından 1954 yılına kadar Güzelyalı-Konak arasında hizmet veren elektrikli tramvaydan esinlenerek tasarlanan nostaljik araçlar, Alsancak Limanı viyadükleri ile Cumhuriyet Meydanı arasında sefer yapıyor. “Gevrek” adı verilen üçüncü tramvay da önümüzdeki günlerde teslim alındıktan sonra hizmete girecek.

İzmir’de son seferini 1954 yılında yapan tramvay, 66 yıl sonra Birinci Kordon’da, kentin kurtuluş günü olan 9 Eylül’de hizmete alınmıştı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Ferdi Zeyrek’in adı, gençlik merkezinde yaşayacak

3 Nisan 2026 Cuma

Konak Belediyesi Ferdi Zeyrek Gençlik Merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katıldığı törenle açıldı.

Detaya Git

Romanlar için yeni dönem: İzmir’de güçlü iş birliği

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Roman Yurttaş Meclisi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Başkan Dr. Cemil Tugay, Roman yurttaşların karar alma süreçlerine katılımlarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Detaya Git

Başkan Tugay: Hep beraber İzmir’e hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 173 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Detaya Git

İzmir’in Fransa şehirleriyle bağı güçleniyor

3 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ve Fransa Kalkınma Ajansı Ülke Direktörü Xavier Muron’u konuk etti.

Detaya Git