Kapat

Haberler

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

Aa
15 Eylül 2026 Salı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı çalışmalarının ardından üstyapıyı da yenileyerek yolu trafiğe açtı. Bulvarın zemininde desenli asfalt, kaldırımlarda ise genişletilmiş yaya yolu uygulaması yapıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ta İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı çalışmalarının ardından üstyapı yenilemesini de tamamlayarak yolu trafiğe açtı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü ile elektrik, iletişim ve doğalgaz kurumlarının altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından bulvarın Ali Çetinkaya Bulvarı ile 1479 Sokak arasında kalan bölümünde yenileme çalışması gerçekleştirdi. Kazı çalışmalarının tamamlandığı alanlarda hızlı bir şekilde çalışma yapan ekipler, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bulvarın iki tarafında geniş yaya kaldırımları oluşturdu. Araç konforunu artırmak amacıyla yol zemini desenli asfaltla kaplandı.
 
Desenli asfaltla yeni görünüm
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın Cumhuriyet Bulvarı’nda uyguladığı desenli asfalt klasik kilit parke uygulamalarına göre daha dayanıklı olması nedeniyle tercih edildi ve bulvara daha konforlu bir yol yüzeyi kazandırıldı. Deseniyle bölgeye farklı bir görünüm sağlayan uygulama, Alsancak’ın dokusuna uyumlu olacak şekilde tasarlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bulvarı’nın 1479 Sokak ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi kesişimi arasındaki bölümünde devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından desenli asfalt uygulamasını bulvarın sonuna kadar sürdürecek.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne taştı

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, fener alayı, bin dronla gerçekleştirilen ışık gösterisi, havai fişekler ve Ceza konseriyle kutlandı. Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan binlerce İzmirli, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünün gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Detaya Git

Cumhuriyet’in 103’üncü yaşına özel gece

29 Ekim 2026 Perşembe

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Halk dansları ve halk türküleri eşliğindeki kutlamada Cumhuriyet’in 103’üncü yaşı anısına pasta kesildi.

Detaya Git

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı, kupalar sahiplerini buldu

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Yat Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “103’üncü Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları” sona erdi. Üç etapta yarışan takımlar Körfez'de renkli görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Detaya Git

Körfez'de Cumhuriyet rüzgarı esti

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü coşkusu Körfez’e taşındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “103. Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları”nın son etabı başladı. İzmirlilerin sahilden ilgiyle izlediği yarışlar, Körfez’de renkli görüntülere sahne oldu.

Detaya Git
←