Kapat

Haberler

İEF’nin Gıda Alanı’nda duman yok, hijyen var

Aa
7 Eylül 2026 Pazartesi
95. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl ziyaretçilerine kültür, sanat, eğlence ve alışverişin yanında zengin bir gastronomi deneyimi de sunuyor. Kültürpark’ın göl çevresinde oluşturulan Gıda Alanı, tanınan markaları, farklı mutfaklardan seçenekleri, yerel ve ulusal işletmeleri bir araya getiriyor. Daha ferah, konforlu ve dumansız yapısıyla dikkat çeken alan, fuar ziyaretçilerinden de tam not aldı. Ziyaretçiler, “Yemek alanında duman yok, daha tertipli daha güzel” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yoğun temposuna kısa bir mola vermek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline gelen Gıda Alanı, farklı damak zevklerine hitap eden geniş seçenekleriyle gün boyunca yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler Kültürpark’ın göl çevresinde oluşturulan Gıda Alanı’nda hem farklı lezzetleri deneyimleme hem de açık havadaki dinlenme alanlarında sevdikleriyle keyifli vakit geçirme fırsatı buluyor.
 
Farklı lezzetler bir arada
Ulusal ve yerel markaların yanı sıra farklı mutfak kültürlerini temsil eden işletmelerin de yer aldığı Gıda Alanı, zengin seçenekleriyle dikkat çekiyor. Michelin Rehberi’nde yer alan İzmirli bir işletmenin de fuar ziyaretçileriyle buluştuğu alanda, her damak zevkine uygun alternatifler sunuluyor. Bu yıl daha düzenli ve konforlu bir yapıyla kurgulanan Gıda Alanı’nda, duman ve yoğun koku oluşumunun önüne geçmek amacıyla mangal ve benzeri dumanlı pişirme yöntemlerine izin verilmiyor. Elektrikli ekipmanların kullanıldığı alanda ziyaretçiler için daha ferah ve keyifli bir ortam oluşturuldu.
 
Hijyen ve gıda güvenliği öncelikli
Gıda Alanı’nda hijyen ve gıda güvenliği de titizlikle takip ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iş birliğinde gerçekleştirilen denetimlerde; ürünlerin uygun koşullarda muhafazası ve sunumu, personel hijyeni, hazırlık ve satış alanlarının temizliği ile atık yönetimine ilişkin kurallara uyum kontrol ediliyor.
 
“Çok beğendik”
Gıda Alanı’nda yemek yiyen Zeynep Kaya, “Geçen sene elimizdeki yemeklerle oturmak için sıra bekliyorduk. Bu sefer hiç beklemedik. Dumanın olmaması daha güzel oluyor. Bu sene çok daha iyi” şeklinde konuştu. Sevgi Sonsuz, “Yemek alanında duman yok, daha tertipli ve güzel. Çok memnun kaldık, güzel bir akşam geçiriyoruz” dedi. Armağan Ören ve Levent Açıkgöz ise bu sene yemek alanın çok güzel ve düzenli olduğunu belirterek, fuarı gezerken keyifli bir mola verdiklerini söyledi. Fuara her yıl geldiklerini ve gıda alanını çok beğendiklerini belirten Azize Yerimbetowa, “Yemek seçenekleri de çoğalmış. Oturma alanları da var, her şey çok iyi, çok kolay olmuş” şeklinde konuştu. Ailesiyle İEF’yi ziyaret eden Gümüş Resulva, “Çok beğendim, çok güzel olmuş. Herkese afiyet olsun. Fuarı da çok beğendim. Çocuk oyun alanında çocuklar çok güzel vakit geçirdi” dedi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne taştı

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, fener alayı, bin dronla gerçekleştirilen ışık gösterisi, havai fişekler ve Ceza konseriyle kutlandı. Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan binlerce İzmirli, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünün gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Detaya Git

Cumhuriyet’in 103’üncü yaşına özel gece

29 Ekim 2026 Perşembe

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Halk dansları ve halk türküleri eşliğindeki kutlamada Cumhuriyet’in 103’üncü yaşı anısına pasta kesildi.

Detaya Git

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı, kupalar sahiplerini buldu

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Yat Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “103’üncü Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları” sona erdi. Üç etapta yarışan takımlar Körfez'de renkli görüntüler oluşturdu. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Detaya Git

Körfez'de Cumhuriyet rüzgarı esti

29 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü coşkusu Körfez’e taşındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “103. Yıl 103 Mil Cumhuriyet Kupası Yat Yarışları”nın son etabı başladı. İzmirlilerin sahilden ilgiyle izlediği yarışlar, Körfez’de renkli görüntülere sahne oldu.

Detaya Git
←