- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
95’inci İEF’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının hizmetlerini tanıtan Belediye Sokağı yoğun ilgi görüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da stantları ve etkinlikleriyle ilgi çekiyor. Vatandaşların İzmir’i ne kadar tanıdığını test eden beş soruluk yarışma büyük ilgi gördü. Yarışmada başarı elde edenlere de minik hediyeler verildi.
Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürü Deniz Kesimler Çakal, “Müdürlüğümüzün faaliyetleri arasında ayrımcılıkla mücadele, kent hakkı ve aktif yurttaşlık gibi konular var. İEF’de görevimizin başındayız. Vatandaşlarımıza İzmir, kent hakkı ve aktif yurttaşlıkla ilgili soruların yer aldığı bir yarışma hazırladık. Oldukça ilgi gördü. Vatandaşlarımız beş soruyu yanıtlıyor, ardından biz de kendilerine küçük bir hediye veriyoruz. Vatandaşlarımız soruları yanıtlarken aynı zamanda farkındalık kazanıyor. Burada hem eğleniyor hem öğreniyoruz” dedi.
Başarı oranı yüksek
Yarışmaya katılanların başarı oranının oldukça yüksek olduğunu belirten Çakal, “Sorulara doğru yanıtlar alıyoruz. İzmirliler İzmir’i tanıyor, İzmir’de söz hakkı olduğunu da biliyor. Standımızda dört ayrı müdürlüğümüz görev yapıyor. Süt Kuzusu da burada. Çocuklarımıza süt ikram ediyoruz. Çocuklarımız lezzetli sütlerimizi içerek buradan mutlu ayrılıyor. Çocuklara çeşitli eğitim materyalleri de veriliyor. Aynı zamanda engelli hizmetleri kapsamında erişilebilirlikle ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Sosyal hizmetler standımız çok hareketli. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.
“Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum”
İzmir ve aktif yurttaşlıkla ilgili soruların yer aldığı yarışmaya katılan üniversite öğrencisi Mustafa Ulutaş, “Fuar güzel geçiyor, zevkli, eğlenceli. İzmir hakkında beş soruluk yarışma vardı, dördünü bildim. İzmir’i seviyorum. İzmir’in olanakları çok güzel. Fuar için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Yarışmaya katılan Seyit Efe Yıldız da, “Üç senedir İzmir’deyim. İzmir’de genç olmak çok güzel. Belediyenin destekleri sayesinde güzel bir şekilde üniversite okuduğumuzu düşünüyorum. Bugün güzel bir atmosfer var, eğleniyoruz” diye konuştu.
Yarışmada beş sorunun tamamını doğru yanıtladığını belirten Yıldız, “Yeni yerler keşfetmeyi çok severim. İzmir’in her yerine gittim. Tarihi alanlarını da gezme fırsatım oldu. İzmir’i tanıyorum” ifadelerini kullandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Kadınlar, gençler ve çocuklar fuarda buluştu
11 Eylül 2026 Cuma95. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki Belediye Sokağı’nda kadın, çocuk ve gençlere yönelik hizmetler ziyaretçilere deneyimlerle anlatılıyor. Çocukların kodladığı oyun fuar ziyaretçileriyle buluşurken, kadın ve gençlere yönelik hizmetler de tanıtılıyor.
Belediye Sokağı’nın sağlık duraklarına yoğun ilgi
11 Eylül 2026 Cumaİzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında kurulan Belediye Sokağı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinin tanıtıldığı stantlar yoğun ilgi görüyor.
İEF’de gençler için eğlence ve adrenalin dolu gün
11 Eylül 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 95’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) beşinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının da renk kattığı akşamda, gençler için düzenlenen aktiviteler büyük ilgi gördü.
İEF’de müzik ve mizah bir arada
11 Eylül 2026 CumaKültürpark’ta sanat ve eğlence dolu akşamlar devam ediyor. 95. İzmir Enternasyonal Fuarı altıncı gününde, müzikten mizaha uzanan zengin programıyla İzmirlileri ağırladı.
