Kapat

Haberler

Hilal’de işlem tamam

Aa
6 Ağustos 2013 Salı
İzmir Banliyö Sistemi ve Metro arasında aktarma kolaylığı sağlayan Hilal İstasyonu hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni istasyon sayesinde, Halkapınar’da yaşanan yoğunluk da yarı yarıya azaldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, iş çıkışı vatandaşların arasına karışarak yeni istasyonun nasıl çalıştığını ve yolcu memnuniyetini test etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD işbirliğinde, Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olarak hayata geçirilen İzmir Banliyö Sistemi–İZBAN hattında seferler iki yılı aşkın süredir kesintisiz olarak sürerken, hattın gelişen ihtiyaçlara yönelik yapılandırılması çalışmaları da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda yaptığı, raylı sistemde Halkapınar’dan sonra ikinci bir aktarma imkanı sunan İZBAN Hilal Aktarma İstasyonu hizmete girdi. Bir süredir kapalı olan Alsancak İstasyonu da yeniden devreye alındı.

Başkan’dan yerinde denetim
İzmir’de raylı sistemi kullanan yolcular, Hilal’de yapılan yeni istasyonun hizmete girmesinin ardından ikinci bir aktarma istasyonuna kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN ve Metro arasında bağlantı sağlayan projenin işleyişini görmek amacıyla, akşam saatlerinde Hilal’e gitti. Yeni yapılan istasyonu ve İZBAN-Metro bağlantısını kontrol eden Başkan Kocaoğlu, işten çıkarak evlerine gitmekte olan vatandaşlarla da sohbet etti. Sistemin sürekli geliştirilerek yeni yatırımlar ve projelerle daha da kusursuz hale getirileceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Hilal İstasyonu sayesinde yolculuk sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını dile getirdi.

Halkapınar’da yoğunluk azaldı
Hilal Metro İstasyonu’na entegre olan yeni banliyö aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile Metro’nun Halkapınar’da kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu da büyük ölçüde azaldı. Önceki uygulamada Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular, İZBAN’la Menderes yönüne gidebilmek için Halkapınar Aktarma İstasyonu’ndan İZBAN araçlarına binip Alsancak İstasyonu’na uğramak zorunda kalıyordu. Menderes yönünden gelen İZBAN yolcuları da aynı şekilde önce Alsancak İstasyonu’na uğrayıp Halkapınar İstasyonu’nda metro araçlarına aktarma yaparak Üçyol istikametine gidebiliyordu. Yeni uygulama sayesinde ise Hilal Banliyö İstasyonu’nda tıpkı Halkapınar’da olduğu gibi aktarma işlevi görecek yeni düzenleme yapıldı. Artık Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular, İZBAN’la Menderes yönüne gitmek için Alsancak’a girmek zorunda kalmıyor. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak’a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu’nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebiliyor. Raylı sistemler arasında aktarma yapan yolcular için seyahat sürelerini önemli ölçüde kısaltan yatırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 5 milyon TL’ye mal oldu.









Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: İzmir’e sağlıkta en üst seviyeye çıkmak yakışır

5 Haziran 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Amerikan Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Yatırımın kentin sağlık altyapısına ve sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirterek “İzmir dünyada modern tıbbın başladığı şehirlerden biridir.

Detaya Git

Hedef: İzmir Otogarı’nı yeniden İzmirlilere kazandırmak

5 Haziran 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılının Kasım ayında İzmir Otogarı’nın haksız işgali nedeniyle başlatılan haciz işlemleri kapsamında yeni bir adım daha atıldı. Ödenmeyen ecrimisil bedellerinin tahsil edilmesi amacıyla işletmeci İZOTAŞ’a yönelik başlatılan haciz sürecinin önü mahkeme kara

Detaya Git

Edip Akbayram ve Volkan Konak şarkılarla anıldı

5 Haziran 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Metropol Orkestrası, Türk müziğinin unutulmaz isimleri Edip Akbayram ve Volkan Konak’ı vefatlarının birinci yılında özel bir konserle andı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen gecede sanatçıların sevilen eserleri binlerce kişinin eşliğinde seslendirildi.

Detaya Git

“İki Çizgi Arasında” sergisi geleceğin İzmir’ine kapı aralıyor

5 Haziran 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı’nın hazırladığı “İki Çizgi Arasında: Geleceğin İzmir’ine Bugünden Bir Bakış” sergisi, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını ziyaretçilere açtı.

Detaya Git