Kapat

Haberler

Hıdırellez ateşi Buca Cezaevi alanında yanacak

Aa
3 Mayıs 2023 Çarşamba
Baharın müjdecisi Hıdırellez, 5 Mayıs Cuma günü İzmir’de eski Buca Cezaevi alanında birbirinden güzel konser ve etkinliklerle kutlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılacağı etkinlikte tüm Türkiye’ye bu alanın parka dönüştürülmesi için yeniden bir çağrı yapılacak.
 
İzmirliler, baharın başlangıcı ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen Hıdırellez’i eski Buca Cezaevi alanında birbirinden güzel konser ve etkinliklerle kutlayacak. 5 Mayıs saat 18.00’de başlayacak kutlamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Buca Cezaevi alanının parka dönüştürülerek halkın kullanımına açılması ile ilgili yeniden bir çağrı yapacak.
 
Eski Buca Cezaevi alanı işlevsel bir parka dönüşsün
Yıllardır atıl ve boş bir şekilde bekleyen eski Buca Cezaevi alanını 35 Yaşayan Park projelerinden birine dönüştürmeyi istediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “69 bin metrekarelik alanın birçok farklı işleve sahip bir parka dönüştürülerek İzmirlilerin kullanımına açılmasını hedefliyoruz. Hazırladığımız planda park çocuk oyun alanı, spor alanları, basketbol sahası, kaykay pisti, çay bahçesi, semt pazarı, birçok çayır ve meydandan oluşan sosyal bir alan hâline gelecek. Ayrıca alanda panayır ve festival, açık hava atölyeleri, mini fuar alanı, açık hava konser ve tiyatroları, kent sofrası gibi birçok etkinlik düzenlenebilecek. Tüm bunların yanı sıra parkın olası bir afette toplanma alanı olarak da kullanılmasını amaçlıyoruz. Sesimizi duyurmak için bir kez daha 5 Mayıs’ta tüm İzmirlileri Buca Cezaevi alanına davet ediyorum” dedi.
 
Hıdırellez coşkuyla kutlanacak
Eski Buca Cezaevi alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama renkli anlara ev sahipliği yapacak. 18.00’de başlayacak etkinlikte sokak sanatçıları performanslarını sergileyecek. Ayrıca alanda film gösterimi de olacak.  Kutlamada DJ Uğur Ablak ve Tepecik Orkestrası sahne alacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Şehrin merkezindeki bu tür tesisleri tekrar gözden geçirmemiz lazım”

15 Haziran 2025 Pazar

Medicana Hastanesi'nin yakınındaki plastik deposunda çıkan yangın kontrol altına alınırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Detaya Git

Büyükşehir Zabıtası yangında seferber oldu

15 Haziran 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Medicana Hastanesi'nin yakınında plastik deposunda çıkan yangın için seferber oldu.

Detaya Git

Plastik deposunda çıkan yangına müdahale sürüyor

15 Haziran 2025 Pazar

İzmir İtfaiyesi Medicana Hastanesi'nin yakınında plastik deposunda çıkan yangına müdahalesini sürdürüyor. Yangının hastaneye sirayeti önlendi.

Detaya Git

Başkan Tugay: Belediyeyi bütçe disiplinsizliği içinde bırakamam

15 Haziran 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçimden önce sendika ile yapılan toplu sözleşme ve grev sonrası süreç ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Detaya Git