- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkesiyle Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’nde yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesinde, talepler üzerine yenilenen proje hak sahiplerine sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlüğüyle yürütülen dönüşüm projesinde yurttaşların talepleri doğrultusunda yapılan değişiklikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı. Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi İletişim ve Tanıtım Merkezi’ndeki toplantıya Başkan Soyer’in yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ve hak sahipleri katıldı.
“Sizin içinize sinsin diye bu değişiklikler yapıldı”
Başkan Soyer toplantıda “Burada gördüğünüz çalışmada özet itibariyle sizlerin önerileriyle, sizlerin talepleriyle ve sizin içinize sinsin diye bu değişiklikler yapıldı. Bir kere öncelikle binaların konumlandırılması değiştirildi. Eğime göre, vadinin konumuna göre ve manzaraya göre değişti. İkincisi, vaziyet planında bloklarda 7 daire vardı, bu sizlerden gelen talepler doğrultusunda 4’e indirildi ve metrekareler biraz daha büyütüldü. Ev içindeki mutfaklar da açık mutfak olmaktan çıktı. Kısacası yapılan tüm çalışmalar sizin istekleriniz doğrultusunda yeniden yapıldı” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik projedeki değişikliklerle ilgili hak sahiplerini bilgilendirdi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay: Yönümüz de rotamız da üretici ve tüketicinin yanında olmak
3 Şubat 2026 SalıTürk tarım sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 21. Agroexpo – Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.
Başkan Tugay’dan tarihi imza
3 Şubat 2026 Salı30 Ekim depreminde hasar gördüğü için boşaltılan ve ardından yıkılan Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onayları alınarak yapı ruhsatı düzenlendi.
Buca’da mobilya atölyesinde yangın alarmı
3 Şubat 2026 Salıİzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.
Büyükşehir’den gebelikten 3 yaşına kadar ücretsiz sağlık ve eğitim desteği
3 Şubat 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk Programı ile anne adayları ve 0-3 yaş arası çocuklar ev ziyaretlerinden emzirme danışmanlığına, ilk yardımdan oyun gruplarına kadar ücretsiz destek alıyor. Program, dezavantajlı bölgelerden başlayarak tüm İzmir’e yayılıyor.
