Kapat

Haberler

Güzel İzmir Hareketi Bayındır’da

Aa
15 Temmuz 2026 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı Güzel İzmir Hareketi ile kent daha estetik ve konforlu hale geliyor. Çalışma merkeze uzak ilçelerde de hayata geçiriliyor. Hareket kapsamında Bayındır’da atıl bir alan iyileştirildi ve kamusal kullanımı artırılarak bölgeye kazandırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, İzmirlilerin katılımcı belediyecilik anlayışıyla kamusal alanlardan daha nitelikli ve güvenli bir şekilde faydalanabilmeleri için başlattığı Güzel İzmir Hareketi büyüyor. Proje metropol dışındaki uzak ilçelerde de hayata geçiriliyor. 

Bayındır merkezde, kentsel odak niteliği taşıyan meydan projesi kapsamında çalışma başlatıldı. Yapılan analizlerde mevcut kuru havuzun işlevini yitirdiği ve kullanıcı konforunu olumsuz etkilediği belirlendi. Ayrıca oturma alanlarının yetersiz kaldığı tespit edildi. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından alanda düzenleme yapıldı. Havuzun dolaşım akslarını kesmesi nedeniyle alan yeniden planlandı, oturma grupları artırıldı ve yeşil alan miktarı yaklaşık iki katına çıkarıldı. Renkli bitki türleriyle peyzaj düzenlemesi yapılırken, zemindeki eski ve hasarlı kaplama taşları ile kaldırımlar da yenilendi. Böylece alanın hem kullanım güvenliği hem de fiziksel kalitesi artırıldı.

Güzel İzmir Hareketi nedir?
Proje “İzmir’i Birlikte Güzelleştirelim” anlayışıyla hayata geçirildi. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde yürütülen kamusal alan odaklı, katılımcı bir hareket olan çalışmada kentsel yaşam kalitesinin artırılması hedeflendi. Proje, kentsel buluşma noktaları, canlanan sokaklar, davetkar parklar/ yeşil alanlar, yeni nesil pazar yerleri, kıyı-köşe kentsel yüzeyler, keyifli sosyal mekanlar, kentsel bellek noktaları, güvenli okul çevreleri olmak üzere 8 ana tematik eylem üzerinden ilerliyor.  Faaliyet kapsamında kentsel kamusal alanlarda küçük ölçekli müdahaleler yapılarak daha nitelikli yaşam alanları oluşturuluyor.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay Tire’de vatandaşlar, üreticiler ve esnafla buluştu

15 Temmuz 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tire’de vatandaşlarla bir araya gelerek ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Detaya Git

İkinci el pazarları temmuzda dört ilçede kurulacak

15 Temmuz 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "İzmir’de Paylaşımın En Güzel Hali" sloganıyla hayata geçirdiği ikinci el pazarları, temmuz ayında Konak, Gaziemir, Karabağlar ve Buca’da kurulacak. Etkinlik, dayanışmayı güçlendirirken aile bütçesine katkı sağlamayı ve israfı azaltmayı hedefliyor.

Detaya Git

ESHOT'tan ayda 2 bin 200 ton su tasarrufu

15 Temmuz 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, otobüs yıkama sularını geri dönüştürerek her ay yaklaşık 2 bin 200 ton suyu yeniden kullanıma kazandırıyor.

Detaya Git

Çocuklar Kadifekale’de doyasıya eğlendi

14 Temmuz 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz akşamlarını renklendiren ve Urla’da başlayan “Mahalle Şenliği” etkinlikleri, Kadifekale’de devam etti. Çocuk atölyeleri, spor deneyim alanları, konserler ve birbirinden renkli gösterilerin yer aldığı Mahalle Şenliği’nde çocuklar doyasıya eğlendi.

Detaya Git