Kapat

Haberler

Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü yenileniyor

Aa
16 Eylül 2021 Perşembe
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde bulunan Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Yaya Üst Geçidi’nde yenileme çalışmalarına başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yayaların sahile ve vapur iskelesine ulaşımını kolaylaştıran Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Yaya Üst Geçidi’nde bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlıyor. 1997 yılında Güzelyalı Üst Geçidi olarak açılan, 2010 yılında İskenderun’da şehit olan Kerem Oğuz Erbay’ın adını alan 125 metre uzunluğundaki asma çelik köprü baştan sona yenilenip güçlendirilecek. Bu çalışmalar kapsamında asma köprünün çelik halatları 4 geçici ayak konulduktan sonra gevşetilecek, çelik halatların kontrolü sağlanıp tekrar gerilecek ve ardından geçici ayaklar kaldırılacak. Köprü kulesinin (pilon) ayaklarının temelinde güçlendirme yapılacak. Köprü kulesi de gömlekleme yöntemi ile güçlendirilecek. Köprü ayaklarının etrafında ahşap oturma alanı oluşturulacak. Yürüme yolundaki mevcut kaplama sökülecek hem yürüme yolu hem de korkuluklar yenilenecek.

Geçici yaya geçidi yapılıyor
5 milyon 170 bin liraya mal olacak çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak ve 2022 yılının Nisan ayında tamamlanacak. İmalat çalışmaları öncesi geçidin yakınında sinyalizasyonlu yaya geçidi oluşturulacak ve ardından yaya üst geçidi kullanıma kapatılacak. Bakım ve onarım çalışmaları süresince Mustafa Kemal Bulvarı’nda Konak yönüne giden araçların kullandığı yolda;  köprünün bulunduğu 300 metrelik bölümde 3 şeritli yol 2 şeride düşürülecek. Yolun kara tarafındaki tek şerit (sağ) çalışma alanında kalması nedeniyle geçici olarak 6 ay süresince trafiğe kapalı olacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Kültür bir hak, aynı zamanda kalkınmadır

7 Mayıs 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Kültür Politikaları Çalıştayı, ulusal ve uluslararası katılımcıları Tarihi Havagazı Fabrikası’nda buluşturdu.

Detaya Git

İzmir Oda Orkestrası’ndan unutulmaz gece

7 Mayıs 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alan İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü sanatçılar Jana Kuss ve William Coleman’ı sanatseverlerle buluşturdu. Oda müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği konser, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Detaya Git

Başkan Tugay: 1 milyar doları bulan kredi 2 senedir imza bekliyor

7 Mayıs 2026 Perşembe

-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Halk TV'de konuk olarak katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, İzmir'in 2025 yılında 951 milyar lira vergi ödediğini karşılığında kente sadece 32 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

Detaya Git

“İzmir’in spor kimliği güçlenmeli”

7 Mayıs 2026 Perşembe

Kentlerdeki çok boyutlu sorunları ortak akılla çözmek için konsey ve kurulların kurulmasına öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Spor Konseyi’nin ilk toplantısında önemli konulara değindi.

Detaya Git