- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüsle mücadelede “üreticinin ürünü dalında kalmasın” diyerek başlattığı gönüllü meyve hasadı programı sayesinde Kemalpaşalı kiraz üreticisi rahat bir nefes aldı. Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Kemalpaşa bu sayede salgın döneminde de bu konumunu muhafaza etmeyi başardı. 11 Mayıs’ta başlayıp 10 Haziran’a kadar devam eden imece çalışmasında 459 gönüllü dönüşümlü olarak Kemalpaşa’daki 21 mahallede 95 üreticinin bahçesinde kiraz hasadına katılarak çiftçiye destek oldu.
Sosyal ve demokratik belediyeciliğin gereği
Koronavirüs salgını nedeniyle çiftçinin işgücü ihtiyacına çözüm bulmak için başlatılan program, gönüllü gençlerin ilgisi ve katılımıyla bir iyilik hareketine dönüştü. Başkan Tunç Soyer, “Sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışımız gereği dayanışmayı önemsiyoruz. Biz Varız kampanyası ile İzmir’de büyük bir iyilik hareketi ortaya çıktı. Üretime destek olmak için çok erken saatlerde Kültürpark’ta toplanarak kiraz toplamaya Kemalpaşa’ya giden gençlere, yardım kolilerinin paketlenmesi ve dağıtımında görev alan gönüllülerimize, Halkın Bakkalı’ndan gıda kolisi alıp bağışlayanlara kadar İzmir’in tüm yüce gönüllü insanlarına çok teşekkür ediyorum. Dayanışmamız devam edecek. Kimsenin dışlanmadığı, çokça üreten hakça paylaşan İzmir için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.
Mevsimlik tarım işçileri unutulmadı
11 Mayıs ile 10 Haziran tarihleri arasındaki gönüllü meyve hasadı programı kapsamında Kültürpark’taki toplanma alanında önce ateş ölçümleri yapılan gönüllü gençler, kahvaltı ve öğle kumanyasından oluşan beslenme paketi ile maske, dezenfektan ve eldivenden oluşan hijyen setini teslim alarak her sabah 07.30’da kiraz bahçelerine doğru yola çıktı. Mevsimlik tarım işçilerinin ekonomik açıdan mağdur olmaması için gönüllü sayısını sınırlı tutan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin işgücü ihtiyacını dengede tutmaya çalışarak dayanışma ruhunu güçlendirdi. Hasat öncesi kiraz alım merkezleri ile tüm ana güzergahlara koronavirüse karşı hazırladığı uyarı ve bilgilendirme afişlerini asan Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçilerinin aileleriyle birlikte konakladığı çadır alanlarında da dezenfektan, hijyen paketi ve gıda kolisi dağıtarak hasat döneminin sorunsuz geçmesini sağladı.
“Tanıştığımıza çok memnun olduk”
Gönüllülerin kiraz hasadına katılması Kemalpaşa’da imece ruhunu harekete geçirdi. Kiraz üreticisi Fatma Taş, “Salgın nedeniyle hasat için çalışacak insan bulmak zorlaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasıyla bahçelerimize gelen gönüllüler sayesinde bu dönemi atlattık. Yoksa ürünümüzü toplayamayacaktık. Başkan Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim” dedi. Fatma Taş, desteğinden dolayı Başkan Soyer’e yazdığı şiirin de kendisine ulaştırılmasını istedi.
Kiraz bahçesi sahibi Mehmet Ünel, “Virüsten dolayı hasat sıkıntımız vardı. Sağ olsun Tunç Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Bu bahçede bine yakın ağaç var. 15 gün boyunca gönüllüler ile çalıştık. Gençler kiraz toplama işini çabuk kavradılar” dedi. Mehmet Ünel’in kızı Gamze Kaptan ise “Çocuklarım küçük olduğu için işe gidemiyorum. Babamla bahçeye geliyorum. Hem ona yardım ediyorum hem para kazanıyorum. Gönüllülerin bize gerçekten çok faydası oldu. Gençler de tarımla, toprakla buluştu. Onlarla tanıştığımıza çok memnun olduk” şeklinde konuştu.
Hasat programının son gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonuyla gönüllüler arasına engelli gençler de katıldı. Bu sayede kiraz ayıklama işine dâhil olan Simay Demirezen “İlk kez kiraz hasadına katılıyorum. Zor ama güzel bir deneyim oldu benim için. İyi ki gelmişim. Bu benim katıldığım ilk gönüllü proje. Bundan sonra gönüllü olarak başka alanlarda da görev almak istiyorum” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Tugay: Yönümüz de rotamız da üretici ve tüketicinin yanında olmak
3 Şubat 2026 SalıTürk tarım sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 21. Agroexpo – Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.
Başkan Tugay’dan tarihi imza
3 Şubat 2026 Salı30 Ekim depreminde hasar gördüğü için boşaltılan ve ardından yıkılan Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onayları alınarak yapı ruhsatı düzenlendi.
Buca’da mobilya atölyesinde yangın alarmı
3 Şubat 2026 Salıİzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.
Büyükşehir’den gebelikten 3 yaşına kadar ücretsiz sağlık ve eğitim desteği
3 Şubat 2026 Salıİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk Programı ile anne adayları ve 0-3 yaş arası çocuklar ev ziyaretlerinden emzirme danışmanlığına, ilk yardımdan oyun gruplarına kadar ücretsiz destek alıyor. Program, dezavantajlı bölgelerden başlayarak tüm İzmir’e yayılıyor.
