Kapat

Haberler

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

Aa
31 Temmuz 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Ordu Bulvarı kesişiminden sahile kadar uzanan 4 kilometrelik güzergâh, yeni asfaltı ve düzenlenen yol yapısıyla daha güvenli ve konforlu hale getirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kent genelindeki ana arterlerin yenilenmesine yönelik yol yatırımları kapsamında, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki çalışmalar tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda İZBETON ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Girne Bulvarı’nın Ordu Bulvarı ile kesiştiği noktadan Yalı Bulvarı’na kadar uzanan güzergâh tamamen yenilendi. İki kilometre gidiş ve iki kilometre geliş olmak üzere toplam 4 kilometrelik çift şeritli eski yol sökülerek yeni asfalt serimi yapıldı. Çevreyolu üzerinden Karşıyaka’ya ulaşan binlerce aracın kullandığı Girne Bulvarı, yenileme çalışmalarıyla daha güvenli, konforlu ve estetik bir görünüme kavuştu.

“Vatandaş da esnaf da mağdur olmadı; mutluyuz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’daki yol yatırımlarını değerlendiren ve 58 yıldır ilçede yaşayan Hüseyin Başer, “Karşıyaka’da yaşamaktan çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, Cemil Başkanımızdan iyi hizmet alıyoruz. Cevdet Bilsay Caddesi’nde asfalt yenileme çalışması yapıldı. İZSU’nun kanal çalışmalarından da çok memnunuz. Şimdi Girne Bulvarı’nda da güzel bir asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Önceden yollar çok sağlıklı değildi. Özellikle durakların önündeki büyük çam ağaçlarının kaldırdığı asfaltlar nedeniyle insanlar yürümekte zorlanıyordu. Yapılan düzenlemeyle bu sorun giderildi. Asfaltlama çalışmaları çok güzel tamamlandı. Vatandaş da esnaf da mağdur olmadı; mutluyuz” dedi.

“Daha düzenli bir hale kavuştu”
Karşıyaka esnafı Hakan Yıldız, “Yolumuz ana arter konumunda, Karşıyaka’nın merkezi. Çok hareketli bir bölge ancak yol oldukça bozuktu. Özellikle mazgalların çevresi kötü durumdaydı. Yapılan asfalt çalışmasıyla daha düzenli bir hale kavuştu. Araçlar artık daha rahat hareket ediyor. Park alanları da daha kullanışlı oldu. Çöp konteynerleri yolları kapatıyordu, onların düzenlenmesi de iyi oldu. Çalışmalar için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Habip Seçilmiş ise “Girne Caddesi çok güzel oldu. Temizlik de güzel, her şey yolunda. Belediyemizden memnunuz. Her konuda ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Kadınlar, gençler ve çocuklar fuarda buluştu

11 Eylül 2026 Cuma

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki Belediye Sokağı’nda kadın, çocuk ve gençlere yönelik hizmetler ziyaretçilere deneyimlerle anlatılıyor. Çocukların kodladığı oyun fuar ziyaretçileriyle buluşurken, kadın ve gençlere yönelik hizmetler de tanıtılıyor.

Detaya Git

Belediye Sokağı’nın sağlık duraklarına yoğun ilgi

11 Eylül 2026 Cuma

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında kurulan Belediye Sokağı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinin tanıtıldığı stantlar yoğun ilgi görüyor.

Detaya Git

İEF’de gençler için eğlence ve adrenalin dolu gün

11 Eylül 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 95’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) beşinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının da renk kattığı akşamda, gençler için düzenlenen aktiviteler büyük ilgi gördü.

Detaya Git

İEF’de müzik ve mizah bir arada

11 Eylül 2026 Cuma

Kültürpark’ta sanat ve eğlence dolu akşamlar devam ediyor. 95. İzmir Enternasyonal Fuarı altıncı gününde, müzikten mizaha uzanan zengin programıyla İzmirlileri ağırladı.

Detaya Git