Kapat

Haberler

GAZİEMİR’DEKİ YENİ SEMT GARAJI GÖZ KAMAŞTIRACAK

Aa
26 Eylül 2008 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’e modern bir semt garajı yapmak için 6 Ekim’de ihale gerçekleştirecek. Minibüs ve otobüslerin depolama ve hareket merkezi olacak yeni semt garajı, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’ne de entegre edilecek. Garajda 310 araçlık otopark da bulunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de ilçe semt garajı olarak kullanılan, vergi dairesi yanındaki mevcut alanda modern bir semt garajı yapmak için kolları sıvadı. Projesi hazırlanan semt garajının yapımı için 6 Ekim 2008’de ihale gerçekleştirileceği bildirildi.

Kentte ve ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan semt garajı; hem çevre bölgelerden gelen minibüs ve otobüslerin hem de Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi’ne entegre olarak çalışacak belediye otobüslerinin kullanacağı şekilde projelendirildi. Semt garajında vatandaşlar özel araçlarını da park edebilecek.

Çağdaş kent İzmir’e yakışacak şekilde 5 katlı inşa edilecek olan semt garajı; bodrum, zemin ve üç kattan oluşacak. Bodrum katta 35 adet, minibüs ve midibüs; zemin katta ise 25 adet belediye otobüsünün durabileceği peronlar oluşturulacak. Diğer üç katta ise vatandaşların özel araçlarını park edebilmeleri için toplam 310 araç kapasiteli otopark yapılacak. Zemin katta ise vatandaşların yolculukları sırasında dinlenebilecekleri bekleme holleri ve çeşitli ihtiyaçları için kafeterya oluşturulacak.

Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi’ne de entegre edilecek semt garajı, aynı zamanda bir aktarma istasyonu görevini görecek. Raylı sistem projesi kapsamında yapılan Gaziemir İstasyonu’nun yanında oluşturulacak semt garajından, raylı sistemi kullanarak Gaziemir’e gelen yolcular da yararlanacak. Vatandaşlar, semt garajından diledikleri yerlere, otobüs veya minibüsleri kullanarak rahatlıkla gidebilecekler.

Ayrıca özel araçları ile semt garajına gelenler, araçlarını otoparka bırakarak raylı sistemi kullanma ayrıcalığına sahip olacak. Dönüşte araçlarını güvenle alabilecekleri modern bir tesise kavuşmuş olacaklar.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Kamu reformu, sorunların çözülmesi için şart”

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz koşullara değinerek, “Kamu reformu olmadan sorunlar düzelmez. Denetim tarafsız ve adil olmalı, devlet çağdaş yönetim anlayışına dönmeli" dedi.

Detaya Git

İzmir’de konut krizine neşter

4 Nisan 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menemen’de 3 bin 100 konutluk projede peşinatı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürdü. 19 bin liradan başlayan taksitlerle “ev sahibi olmak hayal değil” dedi.

Detaya Git

Doğaltaşın kalbi İzmir’de atacak: Marble için hazırlıklar başladı

4 Nisan 2026 Cumartesi

14–17 Nisan 2026 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için kurulum süreci başladı.

Detaya Git

İzmir’in deniz savunma mirası dijital sergide

4 Nisan 2026 Cumartesi

“Dijital Hafıza: İzmir’in 3 Deniz Kalesi” başlıklı sergi ve panel, 7 Nisan Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM)’da 15.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Detaya Git