Kapat

Haberler

Gaziemir’e 35 milyon liralık ulaşım yatırımı

Aa
5 Şubat 2023 Pazar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’de trafik yoğunluğunu azaltacak üst geçit inşaatı için çalışmalara başladı. 35 milyon liraya mal olacak üst geçidin Ekim ayında hizmete alınması planlanıyor. Çalışmalar süresince Hava Eğitim Yolu Sokağı’nın bir bölümü trafiğe kapalı olacağı için yaya ve araç trafiği yeniden düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kent trafiğine altın dokunuşlarla nefes aldıracak projeleri tek tek hayata geçiriliyor. Trafik yoğunluğunu azaltmak, kesintisiz ve güvenli trafik akışı sağlamak için pek çok noktada yol ve kavşak düzenleme çalışmalarını tamamlayan, yeni imar yolları açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Hava Eğitim Yolu üzerinde taşıt üst geçidi yapmak için çalışmalara başladı. Adnan Menderes Havalimanı, Ege Serbest Bölgesi ve önemli alışveriş merkezlerinin ulaşım aksı üzerindeki Gaziemir’de ulaşımı rahatlatacak üst geçit, Akçay Caddesi’nden Sarnıç’a bağlantı sağlayacak alternatif bir ulaşım yolu oluşturacak. 35 milyon liraya mal olacak taşıt üst geçidinin Ekim ayında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Çalışmalar başladı
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında telefon, doğalgaz, elektrik, içme suyu ve kanal altyapı kurumlarına ait hatların taşınması işlemleri başladı. Bu çalışmanın ardından köprü yapımına başlanacak. Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan izin doğrultusunda demiryolu hattının her iki tarafında bulunan ve köprü yapımına engel olan çam ağaçları kaldırılacak, meyve ağaçları ise kentin farklı noktalarına dikilmek üzere taşınacak. Çalışmalar süresince yarından itibaren Hava Eğitim Yolu Sokağı’nın 312/1 ile 694 sokaklar arasında kalan bölümü ile 315 sokağın bir bölümü trafiğe kapatılacak. Trafik akışının aksamaması için yaya ve araç trafiği alternatif güzergahlara yönlendirilecek.

Yeni trafik akışı
Akçay Caddesi tarafından 692 Sokak’tan 315 Sokak’a gitmek için 696 Sokak üzerinden Akçay Caddesi’ne bağlanıp Hava Eğitim Yolu Sokağı’ndan 312/1 Sokak bağlantısıyla 315 Sokak’a geçiş sağlanacak. 315 Sokak’tan 692 Sokak’a gitmek için 315 Sokak’tan Havacılar Caddesi üzerinden Akçay Caddesi’ne geçilerek Sarnıç Yolu Sokağı yan yolundan 692 Sokak’a geçiş sağlanabilecek. Hava Eğitim Komutanlığı tarafında ise Hava Eğitim Yolu Sokağı’ndan 692 Sokak’a gitmek için Hava Eğitim Yolu Sokağı’ndaki 694 Sokak üzerinden 695 Sokak’a bağlanıp 692 Sokak’a geçiş sağlanabilecek.

Yüksekliği 6,5 metre
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projeye göre Gaziemir’in Dokuz Eylül Mahallesi’nde yer alan Hava Eğitim Yolu üzerindeki trafiğe kapalı hemzemin geçit yerine taşıt üst geçidi yapılıyor. Yaklaşım rampaları dahil 200 metre uzunluğunda olacak taşıt üst geçidi 6 köprü ayağı üzerinde inşa edilecek ve yüksekliği 6,5 metre olacak. Bağlantı yolları da yapılacak üst geçit bir geliş, bir gidiş olarak hizmet verecek. Geçidin tamamlanması ile birlikte Akçay Caddesi’nden İZBAN hattı üzerinden de Sarnıç bölgesine ulaşım sağlanacak. Sarnıç köprüsündeki trafik yoğunluğu azalacak ve sürücüler daha kısa sürede Sarnıç’a ulaşacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

25. Mandalina Şenliği üreticinin yüzünü güldürdü

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Mandalina Şenliği, hem üreticilerin hem de bölge halkının yoğun katılımına sahne oldu.

Detaya Git

Başkan Tugay Abdal Musa için düzenlenen lokma duasına katıldı

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 14’üncü yüzyılda yaşamış Anadolu erenlerinden Abdal Musa için Narlıdere’de düzenlenen lokma duasına katıldı. Başkan Tugay, dayanışmanın önemine değinerek, “İnanıyoruz ki ülkemiz ve dünya da ancak dayanışma, birlik ve beraberlik sayesinde kurtulur.

Detaya Git

Büyükşehir’in sportif yetenek ölçümü İzmir’e yayılıyor

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz “Sportif Yetenek Ölçümü” uygulaması kentin tamamına yayılıyor. Ölçümler sadece Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nda gerçekleştirilmeyecek. Ekipler ilçelere de gidecek. İlk uygulama Torbalı’da yapıldı.

Detaya Git

İzmir’in ibadethaneleri pırıl pırıl

7 Aralık 2025 Pazar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekipleri, kent genelindeki camilerden cemevlerine, sinagoglardan kiliselere tüm ibadethaneleri köşe bucak pırıl pırıl bir görünüme kavuşturuyor. 13 yıldır kesintisiz hizmet veren ekipler, çalışmalarını titizlik, özveri ve sevgiyle yerine getiriyor.

Detaya Git