Kapat

Haberler

Fuarcılığın uluslararası liderleri İzmir’de buluştu

Aa
3 Haziran 2026 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen Küresel Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) Avrupa Konferansı Tarihi Asansör’de “UFI Fuar Direktörleri Zirvesi” ile başladı. 5 Haziran’da sona erecek zirve sektör profesyonelleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımına olanak sağlamasının yanı sıra uluslararası fuarcılık sektörü temsilcilerini İzmir’in tarihi ve kültürel mirasıyla buluşturmayı sürdürecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde 3-5 Haziran tarihlerinde düzenlenen Küresel Fuarcılık Endüstrisi Birliği’nin (UFI) Avrupa Konferansı kapsamında, farklı ülkelerden gelen fuarcılık ve etkinlik sektörü yöneticileri, satış, pazarlama ve iletişim liderleri, Tarihi Asansör’de yapılan UFI Fuar Direktörleri Zirvesi’nde bir araya geldi. Katılımcılar zirveye ulaşmak için İzmir’in bisiklet paylaşım sistemi BİSİM’i tercih etti. Konakladıkları otelden hareket eden sektör temsilcileri, Kordon’da pedal çevirerek Konak Pier, Saat Kulesi ve Karataş güzergâhını takip etti, ardından Tarihi Asansör’e ulaştı. Program süresince konuklar, İzmir’in mimari mirasını, kent kültürünü ve körfez yaşamını yakından tanıma fırsatı buldu. Katılımcılar, kentin tarihi ve sosyal dokusunu yerinde gözlemleyerek İzmir’i farklı bir perspektiften deneyimledi.
 
İzmir deneyimi öne çıktı
İlk günü Tarihi Asansör’de gerçekleştirilen zirvede, dönüşen fuarcılık anlayışı ele alındı. Katılımcılar, zirveye ilişkin değerlendirmelerinde İzmir deneyiminin öne çıktığını ifade ederek programın yenilikçi yaklaşımlar hakkında bilgi edinme, meslektaşlarla bağlantı kurma ve kenti çevreci bir ulaşım modeliyle keşfetme imkanı sunduğunu belirtti.
 
52 yıl sonradan yeniden
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde 3 - 5 Haziran 2026 tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlenen UFI Avrupa Konferansı ile birlikte kent, 52 yıl sonra yeniden dünya fuarcılık sektörünün önemli buluşma noktalarından biri olacak. Sektörün geleceğini şekillendiren başlıkların masaya yatırılacağı konferans kapsamındaki etkinlikler de İzmir’in fuarcılık deneyimini, kültürel mirasını ve kent kimliğini uluslararası sektör temsilcileriyle buluşturmaya devam edecek. UFI Avrupa Konferansı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da yarın sabah konuşma yapacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

“Savunma sınırını aşan yaklaşımlar kabul edilemez”

17 Haziran 2026 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kamuoyunda kooperatif davası olarak bilinen dosya ile ilgili duruşmada Heval Savaş Kaya’nın kendisini hedef alan beyanları nedeniyle bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili görüşlerini sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Tugay, “İlgili kişinin ısrarl

Detaya Git

Urla Balıklıova’da orman yangını alarmı

17 Haziran 2026 Çarşamba

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi’nde çıkan orman yangınına İzmir İtfaiyesi ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yoğun müdahalede bulundu. Muhtarlara dağıtılan yangın tankerleri ve orman gönüllülerinin desteği sayesinde zorlu arazi şartlarındaki yangına güçlü bi

Detaya Git

Sigorta İzmir sektörün buluşma noktası oldu

17 Haziran 2026 Çarşamba

Sigorta sektörünün tüm paydaşlarını İzmir'de bir araya getiren Sigorta İzmir - Sigorta Paydaşları İş Birliği Fuar ve Zirvesi, üç gün boyunca sektörün geleceğinin konuşulduğu, yeni iş birliklerinin kurulduğu ve ortak vizyonun güçlendiği önemli bir platform oldu.

Detaya Git

İzmir Kent Kitaplığı çeyrek asırlık deneyimini İstanbullu okurlarla buluşturdu

17 Haziran 2026 Çarşamba

İzmir Kent Kitaplığı, 10. Kadıköy Kitap Günleri’nde yer alarak İzmir’in tarihine, kültürüne ve kent belleğine ilişkin yayınlarını İstanbullu kitapseverlerin beğenisine sundu.

Detaya Git