Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Aralık

Faytonlardan alınan atlar Ankara'ya teslim edildi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’de, kötü koşullarda yaşayan ve eziyet çeken hayvanların işkencesine son vermek için fayton uygulamasının bitirmesinin ardından faytonlardan alınarak geçici bir süreliğine Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda misafir edilen 32 at, Ankara Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne teslim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından faytonlardan alınan 32 at Ankara’ya teslim edildi. Geçici bir süreliğine Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda misafir edilen atlar, ilk bakımları yapıldıktan sonra daha iyi koşullarda yaşamalarına olanak sağlayan Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi (AÜVF) Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ne götürüldü. Atların burada uluslararası standartlara uygun olarak bakımları sağlanıyor.

Sağlık Bakanlığı denetimindeki 2251 dönümlük arazi üzerine kurulu AÜVF Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği atların eklemleri için belli bir tempoda koşma gerekliliklerine uygun alan sunuyor. Veteriner hekim kontrolündeki atların 24 saat onlarla ilgilenen bakıcıları da bulunuyor. Atların ziyaret edilmesinin önünde ise herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Ayda bir kan örneği alınıyor
AÜVF Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde ayda bir kan örneği alınan atların, insan sağlığı için gerekli antiserum üretimine destek vermesi sağlanıyor. Kan örneği alımının atlara bir zararı olmuyor ve bu uygulama hiçbir atın yaşam süresini kısaltmıyor. Uygulama insanların, başkalarının tedavisine katkı sunmak için kan vermelerine benziyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber