Kapat

Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’nin koridorları 100. yıl coşkusuyla renklendi

Aa
27 Ekim 2023 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi gören hastalar ve refakatçilerinin Cumhuriyetin 100. yıl coşkusuna ortak olması için sürpriz bir kutlama düzenlendi. Hastane Türk bayrakları ile donatılırken müzik eşliğinde marşlar söylendi. Onlar meydanlardaki kutlamalara katılamasa da, bayram havası hastane koridorlarına taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamalarında Eşrefpaşa Hastanesi’nde palyatif serviste yatan hastalara hoş bir sürpriz yaptı.  2440. Bölge Rotary E- Kulübü ile birlikte düzenlenen kutlama programı ile bayram coşkusu hastane koridorlarına taşındı. Yoğun bakım servisinde koridorlar ve kapılar bayraklarla süslenirken refakatçiler de İzmir Sanat Akademisi sanatçılarının çaldıkları marşlara hep bir ağızdan eşlik etti. 

100. yıl coşkusu
Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Uçar,  hasta ve refakatçilere Cumhuriyetin 100. yılının sevincini yaşattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.  2440. Bölge Rotary E- Kulübü Başkanı Funda Sungurtekin ise, “Hastalarımıza Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusunu bir nebze de olsa hissettirebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. 

Bizlere ve hastalara moral veren bir etkinlik oldu
Babasının hastalığından dolayı Eşrefpaşa Hastanesi’nde yatılı kaldıklarını ifade eden Günsu Erakgün, “Daha önce böyle bir organizasyon yapılacağını bilmiyorduk. Son derece sürpriz oldu. Bizlere ve hastalara moral veren bir etkinlik oldu. Her Türk vatandaşının kutlaması gereken bir gün. Biz bunun için yetiştirildik. Yine de böyle bir etkinliği burada görmek çok hoşumuza gitti. Tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Eşinin hastalığından dolayı Eşrefpaşa Hastanesi Palyatif Servis’te kaldıklarını ve müzik seslerini duyunca şaşırdığını dile getiren Vahide Uğurlu, “Tüm koridorlar bayraklarla donatıldı. 100. yılda meydanlarda olamayacağız belki ama hastanemizde bu duyguyu tattık. Çok gururlandık” dedi. 
 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Karşıyaka Stadı için beklenen karar meclisten geçti

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin olağanüstü toplantısında Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu projesiyle ilgili önemli bir karar alındı.

Detaya Git

“İş'te Nöroçeşitli Var”

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Destekli İstihdam Programı kapsamında düzenlenen “Destekli İstihdam Zirvesi: İş’te Nöroçeşitli Var” etkinliğinde, engelli bireylerin çalışma yaşamına katılımı ve kapsayıcı istihdam modelleri ele alındı.

Detaya Git

İzmir Kurban Bayramı’na hazır

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesimleri için altı mezbaha, altı mobil kesim ünitesi ve beş kesim çadırında hizmet verilecek.

Detaya Git

AASSM’de koristler büyüledi

22 Mayıs 2026 Cuma

İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali, ilk gününde yoğun ilgi gördü. İlk günün heyecanı koristlerin gözlerinden okunurken, aileler de sevinçle sahneye çıkan çocukları-gençleri izledi.

Detaya Git