Kapat

Haberler

Doğal Yaşam Parkı öğrencilere ücretsiz olacak

Aa
15 Nisan 2026 Çarşamba
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle tüm kente yayılıyor. Yıl boyunca 0-6 yaş grubu çocuklara kapılarını ücretsiz açan parkta, 20 – 26 Nisan tarihleri arasında 6-18 yaş aralığındaki öğrenciler ve okul gruplarıyla düzenlenen gezilerdeki refakatçiler de ücretsiz ağırlanacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, bayram coşkusunu kentin geneline yayıyor. Çocukların en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 20–26 Nisan tarihleri arasında 6-18 yaş aralığındaki öğrencilere ücretsiz olacak. Yıl boyunca 0-6 yaş grubu çocukların ücretsiz ziyaret edebildiği park, bir hafta boyunca hem kentteki öğrenciler hem de farklı il ve ülkelerden gelen çocuklara kapılarını ücretsiz açacak. Çarşamba ve cuma günleri örgün eğitim veren okul gruplarından giriş ücreti alınmazken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında park hafta boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek. Okul gezilerinde görev alan öğretmen ve refakatçi personelden de ücret alınmayacak.
 
18 Nisan’da ziyaret saatleri değişiyor
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda 18 Nisan’dan itibaren yaz dönemi çalışma saatlerine geçiliyor. Hafta içi giriş saatleri 09.00-17.00, son ziyaretçi çıkış saati 18.30 olacak. Hafta sonlarında ise park 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek, çıkışlar 19.30’a kadar sürecek. Pazartesi günleri (20 Nisan hariç) park yine kapalı olacak. Doğal Yaşam Parkı’na girişte tam bilet 100 TL, öğrenci bileti ise 50 TL olarak uygulanıyor. 0-6 yaş arası çocuklar ise parktan ücretsiz yararlanıyor.
 
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Teoman’dan 95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda müzik şöleni

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yedinci gününde Kültürpark, müzik, mizah ve sahne sanatlarıyla renklenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Detaya Git

Toplu ulaşımda kış dönemi başlıyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü itibariyle kış düzenini başlatıyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle otobüs, metro ve tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.

Detaya Git

Peru ve İzmir ilişkileri güçlenecek

12 Eylül 2026 Cumartesi

Peru’nun Ankara Büyükelçisi Luz Betty Caballero Morales ve beraberindeki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Başkan Vekili Dr. Zafer Yıldır’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette Peru ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Detaya Git

Menemen Konutları için çalışmalar hız kesmiyor

12 Eylül 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan 3 bin 100 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde önemli bir aşamaya daha geçildi. Projenin 411 konutluk ilk etabı kapsamında inşa edilecek A Blok için temel betonu döküldü.

Detaya Git