- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle depremin ardından yürütülecek yardım çalışmalarını konuşmak üzere bir araya geldi. Depremzedelere gönderilen yardımların toplanması için Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu üstleneceğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, dağıtım konusunda Bayraklı Belediyesi’nin devrede olacağını vurguladı. Başkan Soyer, “İnsanlar büyük hassasiyetle destek olmak istiyorlar ama bu destekleri iyi koordine etmeliyiz. İzmir’de 23 ilçe belediyesinin hangi katkıları sürdürülebilir kılacaklarını öğrendik. Uzun bir süre insanlar evlerine giremeyecek ve hava soğuyor. İnsanların dışarıdaki hayatını iyileştirecek çözümler üretmemiz gerekiyor” dedi.
Hem çadır kentler hem de evine giremeyen insanlar için bir ihtiyaç listesi hazırladıklarını söyleyen Soyer, bu ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili ilçe belediyelerinden, sivil toplum örgütlerinden ve halktan gelen desteklerin toplanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu üstleneceğini vurguladı. Her gün sabah 09.00’da Bayraklı Belediyesi’nden talep ve ihtiyaçlarla ilgili rapor alacaklarını da belirten Soyer, sözlerine şöyle devam etti: “12.00’ye kadar bize gelen talepleri ihtiyaç listesine ekleyeceğiz. Her gün 16.00’da çalışmamızı tamamlayıp bir basın toplantısı ile yurttaşlarımızla paylaşacağız. O toplantıda o gün için ne yaptığımızı, nereden destek aldığımızı ve bundan sonra hangi ihtiyaçlar olduğunu yurttaşlarımıza aktaracağız.”
Toplantıya Ahbap Platformu’nun kurucusu sanatçı Haluk Levent, Hayata Destek Derneği’nden Elif Türkmen Elbirler, İstanbul Gönüllüleri adına Ali Alkan, İhtiyaç Haritası’ndan Ali Ercan Özgür, Ahmet Batat ve Mehmet Sarıca, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazık Işık, Corona Günlerinde İyilik Platformu Sözcüsü Kevser Çimenli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları katıldı.
Başkan Soyer, STK temsilcilerinin ardından İzmir’deki ekonomi meslek odalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda depremzedelere yönelik yardım kampanyaları değerlendirildi. Oda başkanları depremzedelere yönelik kampanyaları destekleyeceklerini açıkladı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
24 Mayıs 2026 PazarYaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.
Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
24 Mayıs 2026 PazarİZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.
Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.
