Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Temmuz

DENİZ MÜZESİ İÇİN İLK ADIM

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Deniz Saha Komutanlığı işbirliği ile İnciraltı’nda kurulacak Deniz Müzesi’nin ilk adımı, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda düzenlenen protokol töreni ile atıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından gerçekleştirilen imza törenine İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz ile vatandaşlar katıldı. İmzalanan protokol kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri’ne yıllarca hizmet veren TCG Ege isimli gemi ile TCG Piri Reis Denizaltısı müze olarak kullanılacak. Deniz Müzesi’nde denizciliğin sosyal, tarihi ve teknik gelişimleri sergilenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çağdaş yerel yönetim anlayışıyla denizin ve körfezin korunması için ciddi adımlar atmakta, yatırımlar yapmakta olduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, bir deniz kenti olan İzmir’i örnek bir dünya kenti yapmanın tüm İzmirlilerin görevi olduğunu ifade etti. Projelerin ve uygulamaların gücünü bu yaklaşımdan aldığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

İzmir vizyonu, ekonomiden kültür ve sanata tüm bu değer ve birikimlerinin doğru biçimde kullanılmasını gerektirmektedir. Kentimiz 4 mevsim, 365 gün yaşanabilecek bir turizm cennetidir. Bu yüzden Yarımadamızı bu vizyonun öncelikli eylem alanı olarak görüyoruz. İzmir çok yönlü gelişmesini, Yarımadamızın göz ardı edilemez potansiyeli üstenden gerçekleştirebilecektir.
Altyapıya yönelik büyük projelerle kentimizin ve körfezimizin soluk alması gözetilirken, bir yandan da çağdaş İzmir ile geçmişin simgelerini buluşturmak adına yeni projeleri yaşama geçirmeye devam ediyoruz. Hepimizin tanıdığı İzmir Kayıkları bu projelerden biri. Şimdi kentimize Güney Deniz Saha Komutanlığı ile işbirliği içinde denizciliğin sosyal, tarihi ve teknik gelişimlerini yansıtacak, genç kuşaklara deniz ve denizcilik kültürünü tanıtacak bir deniz müzesi kazandırıyoruz.
” 

Bir liman şehri ve denizciliğin doğduğu yer olan İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ile böyle bir işbirliğine gitmenin onur verici olduğunu kaydeden Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu da, “Denizci bir millet olmamıza rağmen başkalarının hayatlarına imreniyoruz. Denizciliğin gelişmesi için çaba harcamalıyız. Özellikle çocuklarımızı bu konuda yetiştirmeli, onlara denizciliği sevdirmeliyiz. Yapılacak Deniz Müzesi için 1 fırkateyn ve 1 denizaltı bağışladık. İçinde kütüphane, sergi salonları ve üniversitelerin denizcilik tarihi ile ilgili araştırma yapacağı bir müze planlıyoruz. Bu çalışmanın ilk ayağı olan protokolü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu daha sonra Deniz Müzesi’nin ilk adımı olan protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından da Deniz Müzesi Protokol İmza Töreni yazılı pastayı kesen Vali Köksal, Başkan Kocaoğlu ve Koramiral Gümüşoğlu, teknesiyle dünya turuna çıkan Özkan Gürkaynak’ı uğurladı. Törene katılanlar daha sonra Bergama Vapuru ile körfez turuna çıktı. İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Kabotaj Bayramı nedeniyle denize çelenk bıraktı.

DENİZ KENTİ İZMİR, DENİZ MÜZESİ’NE SAHİP OLACAK

Doğayla kucaklaşmak isteyen İzmirliler için İzmir Büyükşehir Belediyesi İnciraltı’nda 2 milyon metrekarelik bir alanı düzenlerken bunun 662 bin metrekarelik bölümünde ise binlerce ağacın yer aldığı Kent Ormanı oluşturdu. Deniz Müzesi’nin açılmasıyla birlikte hem İnciraltı’na yeni bir renk katılacak, hem de bir deniz kenti olan İzmir, Deniz Müzesi’ne kavuşmuş olacak. Gemi müzeler, düzenlemesi yapılacak İnciraltı İskelesi’nde konuşlandırılacak. 2005 yılında yeniden körfezin mavi sularıyla buluşan ve sayıları yavaş yavaş artan İzmir Kayıkları da gemilerin karşısında oluşturulacak platformda yer alacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber