- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Otogarı’nın İZOTAŞ tarafından haksız işgali nedeniyle başlattığı “ecrimisil bedellerinin tahsiline yönelik işlemler” hakkında bir mahkememizce yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.
4,5 milyon hemşehrimizin hakkını korumak adına, yıllardır şehrin gündeminde olan bu kronik sorunun çözümü için yasalar çerçevesinde her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bununla birlikte bir kez daha hatırlatmak ve halkımızın dikkatini çekmek istediğimiz bazı noktalar bulunmaktadır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yani kamuya ait İzmir Otogarı’nı 1997’den bu güne dek halen işleten İZOTAŞ firmasının kullanım süresi 2023 yılında sona ermiştir. İşletmecinin kullanım süresinin uzatılmasına ilişkin talep ve davası ise kabul edilmemiştir. İZOTAŞ firması, 2024 yılı başından itibaren İzmir Otogarı’nı “haksız işgalci” statüsü ile kullanmaktadır ve buradan gelir elde etmektedir.
İZOTAŞ firmasının ecrimisil nedeni ile belediyemize borcu 327 milyon TL’dir. Firmanın yine sözleşmeden kaynaklanan yaklaşık 21 milyon TL borcu için de icra işlemleri devam etmektedir.
Belediyemizin, İZOTAŞ firmasının İzmir Otogarı’ndaki haksız işgaline son verilmesi talebiyle hukuki girişimde bulunması konusunda bir mahkememizce tahliyeyi “ihtiyati tedbir kararı” verilmiştir; bugün de, İZOTAŞ firmasının haksız işgali ile Otogar’dan elde ettiği gelirlerin belediyemizce 6183 sayılı kanun kapsamında haczen el konulması bir başka mahkememizin yürütmenin durdurulması kararı ile durdurulmuştur.
Bugün yürütmenin durdurulması kararı veren/aynı mahkemenin bir başka dosyasında üç ay önce yine aynı işgalci İZOTAŞ firmasının aynı tip ecrimisile yönelik yürütmenin durdurulması talebi reddedilmişti ve istinaf talepleri de geri çevrilmişti. Aynı taraflar arasında, aynı konuda, aynı mahkemenin farklı iki kararının mevcudiyeti dikkate alınarak itirazlarımız yapılacaktır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek amacı, şehrimizin ve belediyemizin hakkını savunmaktır, adı geçen şirketin işgalci tutumu, otogarı iyileştirmek için çalışma yapılmasına da engel oluşturmaktadır.
Sabırla ve kararlılıkla, hukuka uygun olarak iş ve işlemler belediyemiz tarafından yürütülecek ve İzmir Otogarı süreç sonunda İzmirli hemşehrilerimizin taleplerine uygun şekilde düzenlenmiş olacaktır.
Saygılarımızla duyurulur…
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmir çiçek açtı, her yer rengârenk oldu
8 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü kez düzenlediği İzmir Balkon-Bahçe Bitkileri Festivali başladı. Festivalle birlikte Kültürpark adeta çiçek açtı.
İzmir’de veri temelli dayanışma modeli
8 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde tanıtılan UNICEF Çocuk Haritası girişimiyle çocukların eğitimden sağlığa, güvenli yaşam alanlarından dijital erişime kadar temel ihtiyaçları veri temelli yöntemlerle belirleniyor.
Üreticiden yatırımcıya sektörün buluşma noktası Olivtech oldu
8 Mayıs 2026 CumaGurme İzmir Olivtech Fuarı, üreticiden yatırımcıya sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi.
Bokaşi kompostları toprakla buluşuyor
8 Mayıs 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bokaşi seti uygulaması kapsamında gönüllü hanelerde biriken organik atıklar komposta dönüştürülüyor. Ekipler, dolu kovaları yenileriyle değiştirirken elde edilen kompostlar yeşil alanlarda kullanılmak üzere kontrollü alanlarda olgunlaştırılıyor.
