- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi yoğun kullanım sonucunda yıpranan Buca Yedigöller'i yeniden canlandırdı. Son aşamaya gelen yenileme çalışmalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz ile inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “180 bin metrekarelik Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nın ardından kentin 90 bin metrekarelik önemli yeşil alanlarından birini daha yenilemenin mutluluğu içindeyiz. Göreve gelirken kentteki yeşil miktarını artıracağımızı, yurttaşlarımızla kent içinde doğayla daha çok buluşturacağımızı söylemiştik. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Yedigöller yenilenen yüzüyle hem bu bölge hem de Buca’yı gezmeye gelen yurttaşlarımızın nefes alacağı, gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapacağı bir yaşam merkezi olacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Yapı İşleri daire başkanlıklarınca yürütüldü.
3 noktada yağmur bahçeleri
Küresel iklim krizinin etkilerini azaltmak, su kaynaklarını verimli kullanmak amacıyla rekreasyon alanındaki 7 gölet 3’e düşürülerek yeşil alan miktarı 3 bin metrekare artırıldı. Göletlerde izolasyon çalışması tamamlandı ve göletler su oyunları ile hareketlendirildi. Kullanım dışında kalan 3 gölette ise yağmur bahçeleri oluşturuldu. Yağmur bahçelerine daha az su tüketen bitkiler dikilerek sulamada tasarruf sağlanması planlanıyor.
Oyun alanı 2’ye çıkarıldı
Mart ayında başlayan çalışmalar kapsamında rekreasyon alanı içindeki oyun alanı ve oyun grupları yenilendi. Kapatılan bir gölet de gençleri ve çocukları farklı spor aktiviteleri ile buluşturacak şekilde düzenleniyor. Böylelikle rekreasyon alanına 2 bin metrekare daha çocuk oyun alanı kazandırılmış oluyor. Alan içinde yer alan Dede Korkut Caddesi ile Ali Şir Nevai Caddesi’ni birbirine bağlayan köprü onarıldı, kuleleri boyandı. Alanın içerisinde bazı noktalara güvenlik amaçlı korkuluk yapıldı. Yürüyüş ve koşu için 500 metre uzunluğunda tartan pist hizmete girdi.
Daha yeşil daha canlı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleme çalışmaları ile rekreasyon alanına yurttaşların keyifle dinlenip manzarayı seyredebileceği 2 seyir terası kazandırıldı. Meydan ile mevcut düğün salonu arasında bitki tünelinden yol oluşturuldu. Alana 54 bin 257 adet çalı grubu ve yer örtücü bitki ile süs armudu, anadolu meşesi, londra çınarı, süs elması, erguvan, çınar yapraklı dut ve leylandi olmak üzere 166 ağaç dikildi. Alana 252 ağaç ve bin 500 çalı daha dikilecek. Mevcut meydanın zemini ve alanın tamamındaki kayrak taşı zemin yenilendi. Ekipler dinlenme ve piknik alanlarındaki düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
24 Mayıs 2026 PazarYaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.
Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
24 Mayıs 2026 PazarİZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.
Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.
