Kapat

Haberler

“Çok işimiz var, hepsini yapacağız”

Aa
1 Temmuz 2026 Çarşamba
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kadifekale'de düzenlenen "Kadifekale Uçurtma Şenliği Sergisi: Kuyruğundaki Hikayeler-Gökyüzüne Ne Söylemek İstersin?" başlıklı serginin açılışına katıldı, ardından mahalle bostanında kadınlarla bir araya geldi. Çocukların ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Tugay,  "Kadifekale'yi çok seviyoruz. Burası bizim için çok değerli. Çok işimiz var ama adım adım hepsini halledeceğiz" dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kadifekale’yi ziyaret etti. Mahalleliyle bir araya gelen Başkan Tugay’a her yaştan yurttaş yoğun ilgi gösterdi. Tugay’ın ilk adresi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nce, Kendine Ait Bir Oda İnisiyatifi ve Darağaç Kolektifi destekleriyle gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği kapsamında üretilen çalışmaların yer aldığı sergi oldu.  20 Temmuz’a kadar Kadifekale Kadın Dayanışma Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak sergide, şenlik kapsamında çocukların hazırladığı uçurtmalar, hikâyeler ve dilekler yer alıyor.
 
Oyuncaklar sevinç yarattı
Sergi alanında çocuklar ve ailelerle sohbet eden Başkan Tugay, miniklerin dileklerini dinledi. Çocuklar mahalleye spor sahası yapılmasını isterken, belediye ekiplerinin dağıttığı oyuncaklar sevinç yarattı. Tugay, çocuklarla fotoğraf çektirip ikramlarda bulunurken sergi hakkında da bilgi aldı.
 
Şenlik hedefine ulaşmış oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Mayıs 2026'da düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde çocuklar uçurtmalarını boyayarak hayallerini ve dileklerini yazmıştı. Kadifekale'de oluşturulan dayanışma ve üretim ortamı sayesinde şenliğin ilk yılında hedeflerine ulaştığı belirtilirken, açılan sergiyle bu sürecin görünür hale getirilmesi amaçlandı.
 
İlk fırsatta kahvaltı
Başkan Tugay daha sonra mahallede kadınların organik ürün yetiştirdiği, sosyalleştiği ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği bostanı ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bostanda kadınlarla sohbet eden Tugay, yetiştirilen ürünler hakkında bilgi aldı, talep ve önerileri dinledi.
Mahalleli kadınların kahvaltı davetini memnuniyetle kabul eden Tugay, program yoğunluğunun elverdiği ilk fırsatta bir araya gelmek istediğini söyledi. Ziyarette kadınlar ve çocuklar, bostanda yetiştirdikleri ürünler ile ev yapımı ikramları Başkan Tugay'a sundu.
 
Mahalle sakinleri bostan alanı için piknik masası, tuvalet, su ve elektrik hattı gibi temel ihtiyaçlarını dile getirirken, Başkan Tugay taleplerin not alınmasını sağlayarak ilgili belediye birimlerine hizmetlerin gecikmeden yerine getirilmesi talimatını verdi. Ayrıca yaz boyunca anneler ve çocuklar için deniz gezilerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.
 
“Kadifekale bizim için çok değerli”
Kadifekale'nin İzmir için özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, mahalle sakinleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: "Uçurtma etkinliğimizden sonra sergiyi görmeye geldim ama mahallemizin kadınlarıyla konuştuk. Onların, çocuklarımızın istekleri olduğunu öğrendim. Hepsini yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Kadifekale bizim için değerli, kıymetli bir semtimiz. Buna herkes inansın. Çok işimiz var ama adım adım hepsini halledeceğiz."
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Kadınlar, gençler ve çocuklar fuarda buluştu

11 Eylül 2026 Cuma

95. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki Belediye Sokağı’nda kadın, çocuk ve gençlere yönelik hizmetler ziyaretçilere deneyimlerle anlatılıyor. Çocukların kodladığı oyun fuar ziyaretçileriyle buluşurken, kadın ve gençlere yönelik hizmetler de tanıtılıyor.

Detaya Git

Belediye Sokağı’nın sağlık duraklarına yoğun ilgi

11 Eylül 2026 Cuma

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında kurulan Belediye Sokağı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinin tanıtıldığı stantlar yoğun ilgi görüyor.

Detaya Git

İEF’de gençler için eğlence ve adrenalin dolu gün

11 Eylül 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 95’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) beşinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının da renk kattığı akşamda, gençler için düzenlenen aktiviteler büyük ilgi gördü.

Detaya Git

İEF’de müzik ve mizah bir arada

11 Eylül 2026 Cuma

Kültürpark’ta sanat ve eğlence dolu akşamlar devam ediyor. 95. İzmir Enternasyonal Fuarı altıncı gününde, müzikten mizaha uzanan zengin programıyla İzmirlileri ağırladı.

Detaya Git