- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte sahipsiz, yaralı, engelli, hasta ya da bakıma muhtaç hayvanları yalnız bırakmıyor. Işıkkent ve Seyrek köpek bakımevleri sahipsiz hayvanlara yuva olurken, sokakta yaşayan ve hastalanan sokak hayvanları Acil Müdahale ekipleri aracılığıyla polikliniğe getirilerek iyileştiriliyor. Sokakta yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan can dostlar için yüksek enerji veren mama dağıtımı yapılıyor.
Bütün sağlık ihtiyaçları karşılanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Ekibi beş nakil aracı ile hizmet veriyor. Bu ekip tarafından ilk müdahalesi Kültürpark'taki poliklinikte yapılan sokak hayvanları, ortopedi operasyonuna ihtiyaç duyulması halinde Seyrek Köpek Bakımevi’ne yönlendiriliyor. Tedavisi tamamlanan kedi ve köpekler kısırlaştırılıp işaretleniyor, kuduz ve iç parazit aşıları yapıldıktan sonra alındıkları adrese bırakılıyor. Ekipler sokak hayvanlarına ihtiyaçlarına göre ortopedi, tümör, fıtık, göz ampütasyon, ağız ve çene operasyonları da yapıyor.
Bir buçuk yıl içinde 11 bin 200 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. On bin sokak hayvanına cerrahi müdahale yapıldı ve 19 bin sokak hayvanı da tedavi edildi. “Satın alma sahiplen” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi yine son bir buçuk yıl içinde Işıkkent’teki barınakta tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve işaretlenen kedi ve köpeklerden 773'üne yuva buldu.
Mama dağıtımı sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi sokakta yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için 30 ilçede mama dağıtımını aralıksız sürdürüyor. Özellikle kış aylarında sokak hayvanları için yüksek enerji veren mamalar tercih ediliyor. Son bir buçuk yıl içinde Büyükşehir 160 ton mama dağıttı.
Bu merkez Türkiye'ye örnek olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Gökdere Mahallesi'nde sokak hayvanları için Avrupa standartlarında köpek rehabilitasyon ve sahiplendirme merkezi kuruyor. 20,6 milyon liralık yatırımla yaklaşık 37 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve bin 500 köpeğe yuva olacak Gökdere Köpek Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi 2021 yılının Temmuz ayında tamamlanacak. Merkez köpeklerin psikolojisi düşünülerek diğer bakım evlerinden farklı yeşil alan odaklı tasarlandı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
16 saatlik mücadeleyle tarih yazdı
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yaşındaki otizmli yüzme sporcusu Tuna Tunca Kuzey İrlanda-İskoçya arasındaki 36 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçti.
“İzmir ile Erbaa arasındaki dostluk köprüsü büyüyecek”
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Yaprak Festivali’nde Tokatlılarla buluştu.
İzmir Marina’da su sporları heyecanı başladı
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZDENİZ iş birliğiyle düzenlenen 2026 Yaz Sezonu Su Sporları Eğitimleri, İzmir Marina’da başladı.
İzmir’de yaz piknikleri coşkuyla başladı
25 Temmuz 2026 Cumartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal destek çalışmalarının yürütüldüğü mahallelerde yaşayan yurttaşlar için düzenlediği yaz piknikleri başladı.