Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Aralık

Büyükşehir, Doğançay Mezarlığı’nı büyütüyor

TÜMÜ PAYLAŞ

946 bin metrekarelik alana sahip olan Doğançay Mezarlığı’nı genişletmeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 140 bin  metrekarelik ilave gömü alanları için ihaleye çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak amacıyla planlı çalışmalar yapmaya devam ediyor. 10 yıl yetecek mezar alanı bulunmasına rağmen kentin artan nüfus yoğunluğunu göz önüne alarak yeni gömü alanları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Doğançay Mezarlığı’na ilave gömü alanları yapılması için ihaleye çıktı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak. Doğançay Mezarlığı’nın 22 bin 100 defin kapasiteli olarak planlanan yeni gömü alanları 10 ay sonra tamamlanacak.

Aydınlatma, peyzaj ve numarataj çalışmaları
Doğançay Mezarlığı’nın ilave gömü alanları, Yamanlar Mahallesi Doğançay Köyü’nün 339, 340, 341 ve 394 parsellerinde kurulacak. 946 bin metrekarelik alana sahip olan mevcut Doğançay Mezarlığı, toplam 140 bin 135 metrekarelik ilaveyle oldukça genişleyecek. Çağdaş modelle hazırlanacak yeni mezarlıkta düzenli defin adaları oluşturulacak. Mezar yerleri, lahitli ve lahitsiz olmak üzere yapılacak. Adalar arasındaki yaya ve araç yolları betonlanacak ve uygun yerlerde hayrat çeşmeleri kurulacak. Mezarlık alanı, nakil hatları yeraltından geçirilerek aydınlatılacak. Peyzaj düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları ile güzelleşecek olan mezarlıkta kurulacak olan numarataj sistemiyle ada ve pafta numarası bilinmeyen mezar yerleri de kolayca bulunacak.
 
Mezarlıklarda doluluk oranı yüzde 60
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün sorumluluğunda halen toplam 255 adet mezarlık bulunuyor. Yüzde 60’ı dolu olan bu mezarlıklardan Buca Gökdere, Yeni Bornova, Eski Bornova, Doğançay, Ayrancılar, Zeytinalanı, Yukarı Narlıdere, Yeni Gaziemir, Urla, Bayındır, Torbalı, Menemen, Kemalpaşa, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Aliağa ve Foça mezarlıklarına defin yapılabiliyor. Ayrıca Menemen’de 96 bin metrekare, Karabağlar’da 146 bin metrekare, Bornova’da 230 bin metrekare, Karşıyaka’da 130 bin  metrekare, Gaziemir’de 100 bin metrekare, Menderes’te 90 bin metrekare ve Torbalı’da 160 bin metrekare olmak üzere çeşitli ilçelerde yeni mezarlıklar kurulması için planlama çalışmaları devam ediyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber