- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin 12. sınıf öğrencilerinin sınav ücretlerini karşılayacak. Başvurular, bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de yaşayan öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılında da desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin 12. sınıf öğrencilerinin sınav ücretleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 20–21 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavlarda; Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna katılacak öğrencilere 700 TL, TYT ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarına katılacak öğrencilere bin 400 TL, TYT, AYT ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına katılacak öğrencilere ise 2 bin 100 TL sınav ücreti desteği sağlanacak. Başvurular, bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.
Başvurular 2 Mart’a kadar
12. sınıf öğrencileri, 2 Mart tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Başvurular, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ve sınav ücretinin ödendiğini gösteren “Başvuru Kayıt Görüntüle” belgesi ile öğrenci belgesinin (PDF formatında) sisteme yüklenmesiyle tamamlanabiliyor. Başvurular öğrencilerin ebeveynleri üzerinden yapılırken, sosyal incelemesi tamamlanmış ve sosyal yardımlardan yararlanan, “nakdi yardım karar durumu olumlu” olan ihtiyaç sahibi 12. sınıf öğrencileri bu destekten faydalanabilecek. Başvurusu olumlu değerlendirilen öğrencilere YKS sınav ücreti desteği nisan ayı içerisinde sağlanacak.
Sınav ücretlerinde üç yılda yüzde 508 artış
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destek, ekonomik açıdan güçlük yaşayan ailelere önemli bir nefes aldırıyor. Bu yıl her oturumu 700 TL olarak belirlenen sınav ücretleri, 2023 yılından bu yana yüzde 508 oranında artış gösterdi. 2023 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tek oturum ücreti 115 TL iken, 2024 yılında 295 TL’ye, 2025 yılında ise 450 TL’ye yükseldi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay: Kültür bir hak, aynı zamanda kalkınmadır
7 Mayıs 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Kültür Politikaları Çalıştayı, ulusal ve uluslararası katılımcıları Tarihi Havagazı Fabrikası’nda buluşturdu.
İzmir Oda Orkestrası’ndan unutulmaz gece
7 Mayıs 2026 Perşembeİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alan İzmir Oda Orkestrası, dünyaca ünlü sanatçılar Jana Kuss ve William Coleman’ı sanatseverlerle buluşturdu. Oda müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği konser, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Başkan Tugay: 1 milyar doları bulan kredi 2 senedir imza bekliyor
7 Mayıs 2026 Perşembe-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Halk TV'de konuk olarak katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, İzmir'in 2025 yılında 951 milyar lira vergi ödediğini karşılığında kente sadece 32 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.
“İzmir’in spor kimliği güçlenmeli”
7 Mayıs 2026 PerşembeKentlerdeki çok boyutlu sorunları ortak akılla çözmek için konsey ve kurulların kurulmasına öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Spor Konseyi’nin ilk toplantısında önemli konulara değindi.
