Kapat

Haberler

Büyükşehir’den YKS ücreti desteği

Aa
7 Şubat 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin 12. sınıf öğrencilerinin sınav ücretlerini karşılayacak. Başvurular, bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de yaşayan öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılında da desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin 12. sınıf öğrencilerinin sınav ücretleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 20–21 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavlarda; Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna katılacak öğrencilere 700 TL, TYT ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarına katılacak öğrencilere bin 400 TL, TYT, AYT ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına katılacak öğrencilere ise 2 bin 100 TL sınav ücreti desteği sağlanacak. Başvurular, bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.

Başvurular 2 Mart’a kadar

12. sınıf öğrencileri, 2 Mart tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Başvurular, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ve sınav ücretinin ödendiğini gösteren “Başvuru Kayıt Görüntüle” belgesi ile öğrenci belgesinin (PDF formatında) sisteme yüklenmesiyle tamamlanabiliyor. Başvurular öğrencilerin ebeveynleri üzerinden yapılırken, sosyal incelemesi tamamlanmış ve sosyal yardımlardan yararlanan, “nakdi yardım karar durumu olumlu” olan ihtiyaç sahibi 12. sınıf öğrencileri bu destekten faydalanabilecek. Başvurusu olumlu değerlendirilen öğrencilere YKS sınav ücreti desteği nisan ayı içerisinde sağlanacak.

Sınav ücretlerinde üç yılda yüzde 508 artış

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destek, ekonomik açıdan güçlük yaşayan ailelere önemli bir nefes aldırıyor. Bu yıl her oturumu 700 TL olarak belirlenen sınav ücretleri, 2023 yılından bu yana yüzde 508 oranında artış gösterdi. 2023 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tek oturum ücreti 115 TL iken, 2024 yılında 295 TL’ye, 2025 yılında ise 450 TL’ye yükseldi.

Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay yol emekçileriyle gece mesaisinde buluştu

13 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehirde kesintisiz devam eden saha çalışmalarını incelemek üzere gece yarısından sonra görevi başındaki işçileri ziyaret etti.

Detaya Git

Başkan Tugay: İzmir gastronomiyle dünyaya açılacak

13 Mart 2026 Cuma

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in tarım, turizm ve gastronomi alanındaki potansiyeline dikkat çekerek kentin gelişmesi için doğru yatırımların ve uluslararası tanıtımın önemini vurguladı.

Detaya Git

İzmir’de kadın ve çocuk odaklı sosyal politikalar güçleniyor

13 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların güçlenmesi ve çocukların gelişiminin desteklenmesi amacıyla son iki yılda sosyal hizmetlerden eğitime, üretimden katılımcı yönetime kadar birçok alanda kapsamlı projeleri hayata geçirdi.

Detaya Git

İzmir’de Roman Yurttaş Meclisi kuruldu

13 Mart 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel yönetimler ile Roman topluluğu arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, katılımcı yönetim anlayışının desteklenmesi amacıyla kurulan Roman Yurttaş Meclisi, ilk toplantısını yaptı.

Detaya Git