Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Mayıs

Büyükşehir’den Tire ve Menemen’e modern mezbahalar

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonundan doğan İzmir Tarımı başlığı altındaki uygulamalar doğrultusunda Tire ve Menemen’de kırsal kalkınmaya ivme kazandıracak modern mezbahalar kuruluyor. Avrupa Birliği standartlarındaki tesisler 20 milyon liralık yatırımla yıl sonunda hizmete girecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte kuraklığa ve yoksulluğa karşı hayata geçirdiği İzmir Tarımı patentli yatırımların temelleri peş peşe atılıyor. Geçtiğimiz günlerde Bergama’da 10 milyon 154 bin liralık yatırımla sebze ve meyve hali inşaatına başlayan Büyükşehir, hayvancılıkta önemli potansiyele sahip Tire ve Menemen’de de kırsal kalkınmaya güç verecek iki mezbaha kuracak.  
Tire Mezbahası, eski Tire Sebze Hali’nin yerinde yapılacak. Tire’nin yanı sıra Bayındır ve Selçuk ilçelerine de hizmet verecek. Menemen Türkelli Mahallesi’nde kurulacak Menemen Mezbahası ise Menemen’in yanı sıra Aliağa, Foça ve Karşıyaka ilçelerine hizmet verecek. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hem kırsaldaki üreticiye kolaylık sağlayacak, hem de sağlıklı gıdaya ulaşmak isteyen kentlilere hizmet verecek tesislerimiz Tire ve Menemen'e hayırlı olsun” dedi.

AB standartlarında
“Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları” yönetmeliklerine uygun olarak yapımlarına Haziran ayında başlanacak her iki tesis yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla yılsonunda hizmete girecek. 
Proje alanının 800 metrelik bölümünde hizmet verecek mezbahalar iki katlı olacak. Alt katında kesimhane, üst katında ise idari binalar ve kesim izleme salonu yer alacak. Günde 50 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak tesislerdeki soğuk hava depoları da İzmir dışı et tedariki düşünülerek geniş tutuldu. Soğuk hava depolarında aynı zamanda 50 büyükbaş ve 100 küçükbaş hayvanın karkası soğutulabilecek. El temasını ortadan kaldıran sistemle çalışacak tesiste kesimden karkasın tartıldığı ana kadar her süreç kamerayla izlenebilecek. Her iki tesiste arıtma tesisi de bulunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezbaha Şube Müdürlüğü, Bergama, Ödemiş, Kiraz ve Urla ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan modern mezbahalarla hizmet vermeye devam ediyor. 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber