- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği Buca Metrosu’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve başladığı 2024 yılı nisan ayında yüzde 2 seviyesinde olan, Üçyol–Buca Koop arasındaki 13,5 kilometrelik hattın tünel kazıları tamamlanma aşamasına geldi. 2024 yılında yüzde 6 olan projenin genel ilerleme seviyesi ise yüzde 42’ye ulaştı. Kısa süre içinde Üçyol ile Buca Koop arasındaki tünellerin tamamlanması hedeflenirken, iki tünel açma makinesi (TBM) Buca Koop–Fuar İzmir arasında tünel kazılarına başladı. Diğer iki TBM de önümüzdeki aylarda Fuar İzmir–Buca Koop yönünde tünel açma işlemlerine başlayacak. Buca Metrosu’nun Fuar İzmir’e uzatılmasıyla, 25 bin kişinin istihdam edildiği ESBAŞ’a ulaşım da kolaylaşacak.
17,8 kilometrelik kesintisiz ulaşım
Tüneller, Fuar İzmir’e kadar uzanacak ve burada atölye ile bakım binalarının yer aldığı, 80 bin metrekare kapalı alana sahip bir depo sahası bulunacak. Çamlıkule–Fuar İzmir arasındaki ilave metro hattında 3 istasyonun yer alması planlanıyor. Son istasyon fuar bölgesinde konumlanacak. İstasyonların yapımı için fizibilite ve ulaşım etüt raporları tamamlanma aşamasına geldi. Buca Metrosu üzerindeki toplam istasyon sayısı 14’e çıkacak. Böylelikle Buca Metrosu, Buca’yı boydan boya kat ettikten sonra Gaziemir’e de ulaşacak. Bozyaka’da ayrıca bir giriş-çıkış yapısı yer alacak. Bu kapsamda, başlangıçta 13,5 kilometre olan Buca Metrosu’nun hat uzunluğu 17,8 kilometreye ulaşacak. İlave tünel kazılarının yaklaşık bir yıl sürmesi ve hattın 2027 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Günde 400 binin üzerinde yolcu taşınacak
Hattın uzatılması, Fuar İzmir’in hemen bitişiğinde bulunan ve 25 bin kişinin istihdam edildiği ESBAŞ’a ulaşımı da kolaylaştıracak. Buca Metrosu için toplam 108 araçtan oluşan, 18 setlik sürücüsüz metro aracı filosu oluşturulacak. Bu araçlar, mevcut metro hatları ve İZBAN ile entegre olacak hat üzerinde her gün 400 binin üzerinde yolcu taşıyacak.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin ortak hikâyesi sahneye taşındı
21 Ağustos 2026 CumaFarklı ülkelerden gençleri İzmir’de buluşturan EDERED 2026, yaratıcı drama ve kültürlerarası etkileşimle şekillenen 10 günlük programın ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki final performansıyla tamamlandı.
Başkan Tugay Kosova’da: İzmir ile Kosova arasında çok yönlü iş birliği dönemi
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova’daki çalışma ziyareti kapsamında Başbakan Albin Kurti ve dört bakanın yanı sıra belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Kosova Ticaret Odası Başkanı ile bir araya geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin milli sporcuları Akdeniz Oyunları’nda madalya peşinde
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli sporcuları Dünya Yenihayat ve Altan Doğan, Türkiye’yi 20. Akdeniz Oyunları’nda temsil ediyor. İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda Yenihayat okçulukta, Doğan ise artistik cimnastikte madalya mücadelesi verecek.
Büyükşehir’den İzmir’e 400 yeni servis aracı plakası
21 Ağustos 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde servis aracı sayısını artırmak için ihale sürecini başlattı. 29 yıllığına faaliyet gösterecek 400 yeni servis aracı plakası için 3 ve 10 Eylül tarihlerinde ihaleye çıkılacak.