Kapat

Haberler

Birinciliği Azerbaycanlı sanatçı kazandı

Aa
15 Şubat 2021 Pazartesi
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. 62 ülkeden 549 çizerin bin 672 eserle katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Azerbaycan’dan Seyran Caferli elde etti. 

“Kadın dostu kent” unvanıyla önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. 62 ülkeden 549 çizerin bin 672 eserle katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Azerbaycan’dan Seyran Caferli, ikincilik ödülünü İsviçre’den Ernst Mattiello, üçüncülük ödülünü ise Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu aldı. Mansiyon ödülleri ise Belçika’dan Luc Vernimmen, Endonezya’dan Abdul Arif ve Kazakistan’dan Galym Boranbayev’e gitti. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dereceye giren ve ödül alan eserleri şehir içinde sergileyerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Eserler ayrıca 8 Mart etkinlikleri kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Bıçakçı Han’da ziyarete açılacak ve bir albümde toplanacak.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sağanak yağış ve fırtına nedeniyle seferber oldu

27 Ocak 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle tüm birimleriyle sahada. Kent merkezinde metrekareye 47.5 kilogram yağış düşerken, 1.314 personel, 342 araç ve 200 pompa ile müdahale çalışmaları sürdürülüyor.

Detaya Git

İzmirli Kahve’den bir milyon bardaklık rekor

27 Ocak 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun fiyatlı ve kaliteli kahve anlayışıyla hayata geçirdiği İzmirli Kahve, 12 noktada verdiği hizmetle bir milyon bardak satışına ulaştı.

Detaya Git

İZSU’dan susuzluğa karşı üç aşamalı plan

27 Ocak 2026 Salı

İZSU Genel Müdürlüğü, kuraklık riskine karşı mevcut suyu daha verimli kullanmanın yanında yeni kaynaklar oluşturmak için de üç aşamalı bir planı hayata geçiriyor. Bu kapsamda Tahtalı Barajı ölü hacmindeki suyun kullanılması, bulut tohumlama ve deniz suyunun arıtılması gibi adımlar yer alıyor.

Detaya Git

Ampütasyondan son anda kurtuldu

27 Ocak 2026 Salı

Diyabetik ayak enfeksiyonu şikâyetiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne başvuran 83 yaşındaki Artvinli Mustafa Kafa, 90 gün süren yoğun tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Detaya Git