- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında barınma sorununa çözüm bulmak için İhtiyaç Haritası ile “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışmayı büyütüyor. Kira yardımı yapmak veya boş durumdaki evini depremzedelere açmak isteyenleri, barınacak eve ihtiyacı olanları birkirabiryuva.org sitesi üzerihden buluşturan kampanya için bu kez ekran başından Türkiye’ye ve dünyaya çağrıda bulunulacak.
22 Şubat Çarşamba akşamı Halk TV’de canlı yayımlanacak “Bir Kira Bir Yuva Özel” programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra birbirinden değerli sanatçılar, gazeteciler, siyasetçiler, dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanları da katılacak. Özel yayın saat 20.00'de başlayacak.
Desteği büyütmek bizim elimizde
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası’nın deprem felaketi sonrasında “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlattığını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “Halkımız çok büyük bir felaket, çok büyük bir acı yaşadı. Bugün bizlere düşen bölgedeki gözü yaşlı kardeşlerimize kucak açmak. Bu karda kışta onları sokaklarda, perişan halde bırakmamak. Bugün itibariyle Bir Kira Bir Yuva kampanyamıza verilen destek miktarı 18 milyon liraya yaklaştı” dedi.
22 Şubat’ta Halk TV’de yapılacak “Bir Kira Bir Yuva” özel yayını ile kampanyayı uluslararası boyuta taşıyacaklarını belirten Başkan Soyer, “Kira yardımı talep eden ve durumunu belgelendiren depremzedelere 10’ar bin liralık kira desteği vermeyi hedefliyoruz. Kampanyada bağışta bulunanlar bağışlarını doğrudan depremzedenin hesabına yatırıyor. Biz sadece aracılık yapıyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Dayanışmamızı büyütelim. Depremzede vatandaşlarımıza kucak açalım” diye konuştu.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Miniklerden iklim seferberliği
7 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında 8 okulda eğitim alan çocuklar iklim krizine karşı harekete geçti.
Fırsat Türkiye’de
7 Haziran 2026 PazarTürkiye’nin fuarcılıkta yükselen gücü, UFI Avrupa Konferansı’nda gündeme geldi. İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, güçlü üretim, ihracat ve fuarcılık altyapısına dikkat çekerek uluslararası organizatörlere “Türkiye’yi sadece izlemeyin, yatırım yapın” çağrısında bulundu.
Bostanlı Sahili’ne yeni padel kortları geliyor
7 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Sahili’nde padel sporu için iki yeni kortun yapımına başladı. Yaz sonuna kadar tamamlanması planlanan cam kaplı kortlar, İzmirlilere yeni bir spor alanı sunacak.
İzmir’de söz artık vatandaşta
7 Haziran 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yurttaş Meclisleri 30 ilçede başlıyor. İzmirliler, su yönetiminden ulaşıma, tarımdan enerjiye kadar kentin geleceğini ilgilendiren konularda masaya oturacak, çözüm önerilerini doğrudan yönetime taşıyacak.
