Kapat

Haberler

“BU FUAR İZMİR’İN HAVASINI DEĞİŞTİRİYOR,TİTRETİP KENDİNE GETİRİYOR”

Aa
17 Nisan 2010 Cumartesi

300 yayınevi ve  sivil toplum kuruluşunun katılımıyla bu yıl 15. si düzenlenen TÜYAP İzmir Kitap Fuarı törenle açıldı.  TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Kültürpark Fuar alanı 1 No’lu holde  düzenlenen fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu,  İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, eski bakanlardan Ercan Karakaş ve Altan Öymen, Konak Belediye Başkanı  Hakan Tartan, Konak Eski Belediye Başkanı  ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Muzaffer Tunçağ, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Kültür Fuarları  Genel Koordinatörü  Deniz Kavukçuoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri  Metin Celal, bu yılki fuarın onur konuğu yazar Yüksel  Pazarkaya ile ünlü yazarlar, şairler ve davetliler katıldı.
Gençlerin yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de büyük yankı uyandıran ve kente önemli katkılar sağlayan pek çok fuar düzenlendiğini,  ancak kitap fuarının  ayrı bir yeri ve zenginliği olduğunu vurguladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kitap fuarının tamamen insana ve insan gelişimine yönelik olduğunu söyleyerek, “Bu fuarımız çağdaşlığa, ışığa yönelik bir etkinlik ve  İzmir’in havası değiştiriyor. Kitap Fuarı döneminde İzmir’de kitap, kültür ve sanat konuşulmaya başlanıyor. İzmir adeta kendine geliyor, titriyor. Çok şey öğrenip alıyoruz ve hiç bitmesin istiyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir’i kültür sanat kenti yapmak için uğraştıklarının altını da çizen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “İzmir’in, Türkiye’de kültür sanat kenti olacak ve kültür sanat endüstrisini geliştirebilecek en avantajlı kenti olduğunu ve bu potansiyeli fazlasıyla barındırdığını düşünüyoruz. Ve bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların başlangıcında, 108 kültür- sanat–bilim insanını çağırdığımız Kültür Çalıştayı’ndan bir rapor elde ettik. İzmir’in kültür- sanat kenti olma yolunda yol haritamızı belirledik. Şimdi onları uygulamaya çalışıyoruz. Bizim köklerini attığımız, ‘İzmir’in kongreler kenti, fuarlar kenti olması’ gibi söylemler, planı ve programı yapılmış, başlanmış, fikirden öte harekete geçilmiş projelerdir. Biz kararı verdik, projeyi yaptık, yol haritamızı belirledik. Bu hedefe giden yolda taş, dikenler var, biliyoruz. Ama hedefimize doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz.” 
Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasında, fuara katılan Türk edebiyatının usta kalemlerine de seslenerek, “Hepiniz İzmir’e ışık getirdiniz. Ülkemizin ışığı bol olsun, aydınlık olsun. Gelecek kuşaklar, İzmir’den doğan aydınlıkla parlasın” dedi. 

 



Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Basmane Çukuru’nda çözüm için yeni adım

17 Ocak 2026 Cumartesi

Kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak anılan ve çözümlenemeyen hukuki sorunlar nedeniyle yıllardır atıl durumda kalan araziyle ilgili önemli bir adım daha atıldı.

Detaya Git

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası iki büyük yeteneği buluşturdu

17 Ocak 2026 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) iki büyük isim aynı sahnede İzmirlilerle buluştu. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nı (İZDSO) yöneten şef Christoph-Mathias Mueller ve keman virtüözü Bomsori Kim izleyenlerden tam not aldı.

Detaya Git

İzmir Şehir Tiyatroları Sömestir Festivali başlıyor

17 Ocak 2026 Cumartesi

İzmir Şehir Tiyatroları çocuklar ve gençleri, sömestir tatilinde tiyatronun büyülü dünyasıyla buluşmaya davet ediyor. 21 Ocak–1 Şubat tarihlerinde yapılacak festival kapsamında Don Kişot–Çağdaş Bir Masal, Soytarılar Okulu ve Şehirler Yollar Hikâyeler adlı oyunlar sahnelenecek.

Detaya Git

Şemikler Taşıt Üst Geçidi’nin yapımına başlandı

17 Ocak 2026 Cumartesi

Mavişehir ile Anadolu Caddesi arasındaki ulaşımı 5 dakikaya indirecek Şemikler Taşıt Üst Geçidi projesinde zemin çalışmaları başladı.

Detaya Git