- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atıksu taşıyan kolektörleri tıkayan membran malzemeyi temizlemek için çalışmalara başladı. Hattın Gıda Çarşısı içinden geçen bölümünde yürütülen çalışmalar 2 ayda tamamlanarak sorun giderilecek.
Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atıksu taşıyan kolektörlerin içini koruyan HDPE (membran) malzemelerin zamanla parçalanması nedeniyle ortaya çıkan tıkanıklık, İZSU ekipleri tarafından giderilmeye başlandı. Tıkanıklığın Meles Deresi’nin Hilal Kavşağı ile Gıda Çarşısı’na kadar olan bölümünde olduğunu tespit eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, temizlik çalışmaları kapsamında iki adet 2 metre 20 santim çapındaki kolektör hattının Gıda Çarşısı içinden geçen 1000 metrelik bölümünde membran temizliğine başlandı. Çalışmaları yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu.
Hattın içinden halı bile çıktı
Büyük Kanal Projesi kapsamında yapılan kolektör hattının içerisinde serbest kalan kaplama malzemeler, oldukça zor bir çalışmayla tek tek çıkarılıyor. Hattın içine girebilmek için “Giyotin” adı verilen özel bir yöntem geliştiren İZSU ekipleri, özel olarak imalatı yapılan bıçaklı vanalarla (giyotin) kolektör hattının önü keserek bu hattan çekilen suları açılan özel bir havuz aracılığıyla diğer kolektör hattına aktarıyor. 1000 metrelik hat boyunca en az 4 havuz açılması hedefleniyor. Belirli aralıklarla kolektör hattının üzerini açarak membranların temizliğine başlayan İZSU ekipleri, bu çalışmanın ardından ikinci hatta çalışmaya başlayacak.
Boruların içinde yürütülen temizlik çalışmaları sırasında, iç yüzeyi kaplayan membranların büyük bir bölümünün parçalandığı gözlemlendi.
Yapılan membran temizliği sırasında kolektör hattından “halı” bile çıkaran İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, temizliklerin yoğun emek ve maliyetlerle yapıldığını belirterek vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Gençlerin mezuniyet sevinci yarım kalmayacak
24 Mayıs 2026 PazarYaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin mezuniyet sevincine de ortak oluyor. “Mezuniyet Kıyafeti Desteği” uygulaması kapsamında ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olacak öğrencilere kıyafet desteği sağlanacak.
Bayram öncesi İzmir’in parklarında yoğun bakım mesaisi
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent genelindeki park, sahil şeridi ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.
Flamingo Yolu turları bayramda da devam ediyor
24 Mayıs 2026 PazarİZDENİZ, Kurban Bayramı’nda İzmirlileri ve kent ziyaretçilerini Gediz Deltası’nın eşsiz doğasıyla buluşturacak.
Bayram öncesi zabıtadan sıkı denetim
24 Mayıs 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde taksi, minibüs ve servis araçlarına yönelik denetimlerini artırdı.
