Kapat

Haberler

Başkan Tugay'dan Eşki'ye destek

Aa
10 Nisan 2026 Cuma
 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Eşki'ye destek için İzmir Adliyesi'nde bulunan ve süreci yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, adaletin sağlanması için çalışan herkese çok teşekkür ederek, “Başkanımız görevinin başında olacak. Daha çok çalışacağız. Daha iyi şeyler yapacağız. Birbirimize destek olacağız. İzmir halkı bilsin ki bizler hizmet için buradayız,  daha iyisini yapmak için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bir değerlendirme yaptı. İzmir Adliyesi'nde süreci yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Adaletin sağlanması için çalışan herkese çok teşekkür ediyorum”
Başkan Tugay, süreci başından beri takip ettiğini belirterek tutuklama için herhangi bir somut gerekçe bulunmadığını ve bu sonucun beklenen bir gelişme olduğunu ifade etti. CHP’li belediye başkanlarına yönelik bazı kararların siyasi gerekçeler taşıdığı yönünde endişeleri olduğunu dile getiren Tugay, “Ancak nihayetinde doğru bir kararla arkadaşlarımız serbest kaldı. Adaletin sağlanması için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hukukun adaleti tesis etmesi hepimiz için çok değerli. Mücadelemizin en önemli unsurlarından biri, herkesin hakkını ve hukukunu gözeten bir sistemin doğru işlemesidir. Bugün süreç olumlu bir şekilde sonuçlandı” dedi. Ömer Eşki’nin görevine döneceğini belirten Tugay, “Başkanımızı yeniden görevinin başında görmek bizi mutlu edecek. Daha çok çalışacak, daha iyi işler yapacak ve birbirimize destek olacağız. İzmir halkı bilsin ki bizler hizmet için buradayız; daha iyisini yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Umuyoruz ki bir daha böyle süreçler yaşanmaz”
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, dosyada herhangi bir somut unsur bulunmadığının hukukçular tarafından dile getirildiğini belirterek, “Tüm arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Onun  mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyoruz ki bir daha böyle süreçler yaşanmaz” dedi.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

İzmir’de afet bilinci sanal gerçeklikle güçleniyor

10 Nisan 2026 Cuma

Buca Toros’taki dev eğitim merkezinde teknoloji ve güvenlik buluştu. Yurttaşlar, 7 büyüklüğündeki depremi sanal gerçeklikle deneyimleyerek “korkmayı” değil, “doğru hamleyi” öğreniyor.

Detaya Git

Efes Mimas Yolu’nda bahar yürüyüşü

10 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Efes Mimas Yolu bahar yürüyüşünde 180 doğasever, Kavacık’tan başlayarak 11 kilometrelik parkuru tamamladı. Katılımcılar hem doğanın tadını çıkardı hem de çevre temizliği ve kitap bağışıyla sosyal sorumluluk örneği sergiledi.

Detaya Git

İZMAR’ın 22’nci mağazası Osmangazi’de açıldı

10 Nisan 2026 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın İzmirliyi ekonomik ve güvenli alışverişle buluşturmak için kente kazandırdığı tanzim satış mağazası İZMAR, 22’nci şubesini Bayraklı Osmangazi’de hizmete açtı.

Detaya Git

Meslek Fabrikası önünde “Ata Mirası” nöbeti sürüyor

9 Nisan 2026 Perşembe

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası'na yönelik el koyma girişimine karşı başlatılan nöbet sürüyor. Başkan Dr. Cemil Tugay öncülüğünde bir araya gelen yurttaşların, siyasiler ve sanatçıların söylediği türküler haksızlığa karşı ses oldu.

Detaya Git