- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bir değerlendirme yaptı. İzmir Adliyesi'nde süreci yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
“Adaletin sağlanması için çalışan herkese çok teşekkür ediyorum”
Başkan Tugay, süreci başından beri takip ettiğini belirterek tutuklama için herhangi bir somut gerekçe bulunmadığını ve bu sonucun beklenen bir gelişme olduğunu ifade etti. CHP’li belediye başkanlarına yönelik bazı kararların siyasi gerekçeler taşıdığı yönünde endişeleri olduğunu dile getiren Tugay, “Ancak nihayetinde doğru bir kararla arkadaşlarımız serbest kaldı. Adaletin sağlanması için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Hukukun adaleti tesis etmesi hepimiz için çok değerli. Mücadelemizin en önemli unsurlarından biri, herkesin hakkını ve hukukunu gözeten bir sistemin doğru işlemesidir. Bugün süreç olumlu bir şekilde sonuçlandı” dedi. Ömer Eşki’nin görevine döneceğini belirten Tugay, “Başkanımızı yeniden görevinin başında görmek bizi mutlu edecek. Daha çok çalışacak, daha iyi işler yapacak ve birbirimize destek olacağız. İzmir halkı bilsin ki bizler hizmet için buradayız; daha iyisini yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
“Umuyoruz ki bir daha böyle süreçler yaşanmaz”
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, dosyada herhangi bir somut unsur bulunmadığının hukukçular tarafından dile getirildiğini belirterek, “Tüm arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Onun mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyoruz ki bir daha böyle süreçler yaşanmaz” dedi.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi müjdesi
1 Kasım 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Yeniden Sinematek’te “Kökler ve Kırılmalar” seçkisi
1 Kasım 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek, kasım ayında aile bağlarını, kuşak çatışmalarını ve toplumsal eşitsizlikleri ele alan dört ödüllü filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşturacak.
İZSU’dan Konak ve Karabağlar’a 58 kilometrelik altyapı yatırımı
1 Kasım 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında Konak ve Karabağlar’da altyapı dönüşümünü sürdürüyor.
İzmir’i 7 bin 150 kişi ücretsiz gezilerle keşfetti
1 Kasım 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kültür gezileri, kentin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini vatandaşlarla buluşturuyor.