Kapat

Haberler

Başkan Tugay UCLG Kültür Komitesi’nin yönetiminde

Aa
18 Nisan 2025 Cuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kültür Komitesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.  Dünyadan dokuz kentin temsilcisinin yer aldığı yönetim ekibinde Başkan Tugay, İzmir’i temsil edecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kültür Komitesi’nde Başkan Yardımcısı oldu. Bu görevin İzmir’in uluslararası alanda etkinliğini artıracağını söyleyen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Kültür dünyada son derece prestijli bir alan. Bu alanda böylesi yetkin bir kurumun yönetiminde söz sahibi olmak İzmir’in de önünü açacak bir adım” dedi.
 
250 binin üzerinde yerel yönetim var
UCLG Kültür Komitesi dünyada yerel kültür politikalarıyla sürdürülebilir kalkınma arasındaki ilişkiyi destekleyen şehirleri, kuruluşları ve ağları bir araya getiriyor. Komite UCLG’nin küresel ve yerel düzeydeki kültür çalışmalarını yürütüyor. UCLG'nin üyeleri arasında 250 binin üzerinde yerel yönetim ile 175'in üzerinde yerel ve bölgesel yönetim birliği var.
UCLG Kültür Komitesi’nin yönetiminde İzmir’in yanı sıra Arjantin’den Buenos Aires, Meksika’dan Mexico City, Portekiz’den Lizbon kentleri eş-başkanken; İspanya’dan Barselona ve Bilbao, Kolombiya’dan Bogotà, Kongo’dan Brazzaville ve Güney Kore’den Jeju’nun yerel yönetimleri başkan yardımcısı olarak bulunuyor. 
 
Kültür sürdürülebilir kalkınmanın bileşeni
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2015 yılından bu yana UCLG Kültür Komitesi’yle, kültürü sürdürülebilir kalkınmanın bileşenlerinden biri olarak değerlendiren küresel program kapsamında çalışmalar yürütüyor ve UCLG Kültür Komitesi Öncü Kentleri arasında yer alıyor. Ayrıca Kültür 2030 kampanyası çerçevesinde de çalışmaları sürdürüyor.

Yönetim ekibi ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.agenda21culture.net/who-we-are/governance-team adresinden ulaşılabilir.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Başkan Tugay: Geleceği bekleyen değil, geleceği planlayan ve inşa eden bir şehir olmak zorundayız

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın (SECAP) ortak akılla güncellenmesi için düzenlenen çalıştayda, iklim krizi ile mücadelenin parolasını anlattı.

Detaya Git

Başkan Tugay: İtfaiyecilik cesaret, sabır, fedakârlık ve umut mesleğidir

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, günlerdir sıkı eğitimlerle göreve hazırlanan yeni itfaiye memurlarının mezuniyet ve yemin törenine katıldı.

Detaya Git

İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e: Buradayım, iyiyim

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Eşit İzmir Eşit Dünya” temalı uluslararası video konferans etkinliği düzenledi.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan Beydağ’a ova yolu müjdesi

26 Kasım 2025 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Beydağ’daki köyleri ziyaret ederek üreticiler ve halkla buluştu.

Detaya Git