- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezleri’nde 2026–2027 eğitim döneminde uygulanacak aylık hizmet ücretinin 2 bin 500 TL’ye düşürüldüğünü açıkladı. Başkan Tugay, çocukların güvenli, nitelikli ve eğitici bir ortamda gelişimlerini desteklediklerini belirterek, “Sevgili anne ve babalar; merkezlerimizi, fırsat eşitliği anlayışıyla her ailenin erişebileceği bir hizmet olarak sürdürüyoruz. 2024’te 10 binden 5 bine, 2025’te 4 bine düşürdüğümüz ücreti bu yıl 2 bin 500 lira olarak belirlediğimizi açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Yurttaşlarımızın aile bütçesine katkı sağlamak için sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Üçüncü kez indirim yapıldı
Başkan Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinden bu yana Yuvamız İzmir merkezlerinde ücretlerde üçüncü kez indirime gidildi. 2024 eğitim dönemi başında 10 bin TL olarak uygulanan aylık hizmet ücreti, 1 Kasım 2024 itibarıyla yüzde 50 indirimle 5 bin TL’ye düşürüldü. Ardından 2025–2026 döneminde sosyal tarife kapsamında 4 bin TL olarak uygulanmaya başlandı. Son düzenlemeyle birlikte ise 2026–2027 döneminde aylık hizmet ücreti 2 bin 500 TL’ye indirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ücret indirimiyle çocukların nitelikli okul öncesi eğitim hizmetlerine erişimini artırmayı, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi ve ailelerin ekonomik koşullarını desteklemeyi amaçlıyor.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
10 dakikalık yol 1 dakikaya inecek
24 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi’nde Bostanlı Deresi üzerine yapımını sürdürdüğü yaya köprüsünde sona gelindi.
Kültürpark’a bir de sanal gözlükle bakın
24 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'ı üç boyutlu modeliyle dijital ortama taşıdı. Tarihi yapıları, ağaçları ve anıtlarıyla cep telefonundan da gezilebilen Kültürpark, 95. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sanal gerçeklik gözlüğüyle ziyaretçilere farklı bir keşif deneyimi de sunacak.
İzmir’de işçi servislerine sıkı denetim
24 Ağustos 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi, işçi servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Çalışanların güvenli ve konforlu şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla son bir yılda 794 S plakalı servis aracı hakkında işlem yapıldı.
Yedigöller’in kaykay parkı için çalışmalar başladı
23 Ağustos 2026 Pazarİzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki parkların yenilenmesine ilçenin simgelerinden Yedigöller’de devam ediyor. Bucalıların talepleri doğrultusunda yeniden tasarlanan parkta, atıl durumdaki gölet alanlarının yerine oyun ve spor alanları yapılacak.