- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını inceledi. Başkan Tunç Soyer’in ilk durağı Çocuk Belediyesi oldu. 12,2 milyon liralık yatırımla Gürçeşme Huzurevi’nin bulunduğu yapıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen güçlendirme ve tadilat çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Soyer, çalışmaları Mart ayında bitirmeyi planladıklarını söyledi.
İnce işlerine başlanan Çocuk Belediyesi inşaatının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Masalevi'ne geçen Başkan Soyer, burada çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti. Başkan Soyer’in üçüncü durağı Buca’ya kent merkezinden araç giriş çıkışını sağlayan ana arterlerden Gürçeşme Caddesi oldu. Başkan Soyer caddede yapılan yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldı. 2 şeritli yolu 3 şeride çıkarak çalışmaların bin 100 metrelik güzergâhta sürdüğünü ve caddenin kısa bir süre sonra trafiğe açılacağını belirten Başkan Soyer, projenin Buca’ya araç giriş çıkışını önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi.
30 yıllık soruna neşter
İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 30 yıldır kentin gündeminde olan Gürçeşme Caddesi'nin genişletilmesi projesini büyük oranda tamamlandı. Hem Konak ilçesine bağlı Gürçeşme ve çevresindeki semtlerin, hem de Buca'nın kent merkeziyle bağlantısını sağlayan en önemli arterlerden Gürçeşme Caddesi’ni 3 şeride çıkarılıyor. Ayrıca bölgedeki istinat duvarı ve merdivenler de yenilendi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İZBETON ekipleri 900 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde taş duvar, 5 merdiven, bin 300 metrekare alanda karo taş ve bordür imalatını tamamladı. Toplam 4 bin 400 metrekare çift taraflı kaldırım ve aydınlatma imalatı ise sürüyor. Düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra caddeye asfalt serilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Caddesi'nin genişletilmesi projesi kapsamında 215 taşımaz için bugüne kadar 16 milyon 845 bin TL'lik kamulaştırma yapılmıştı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
Şehit İbrahim Bolat'ın adı İzmir'de yaşatılacak
27 Şubat 2026 Cumaİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kullandığı F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Torbalı’daki fabrika yangını kontrol altına alındı
27 Şubat 2026 CumaTorbalı’daki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Alevlerin çevredeki diğer fabrikalara sıçraması engellenerek büyük bir facianın önüne geçildi.
Buca’da iş yeri yangını panik yarattı
27 Şubat 2026 Cumaİzmir’in Buca ilçesinde yoğurt üretimi yapılan iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alındı.
“Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” ayakta alkışlandı
27 Şubat 2026 CumaBertolt Brecht’in ölümsüz eseri “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” oyununun prömiyeri yapıldı. Dinamik ve yaratıcı rejisiyle dikkat çeken oyunda oyuncuların performansı geceye damga vurdu.
