Kapat

Haberler

Başkan Soyer’den tüm İzmirlilere davet

Aa
22 Kasım 2021 Pazartesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “daha yeşil bir İzmir” vizyonu çerçevesinde seçim öncesi yenileme sözünü verdiği Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı, 24 Kasım Çarşamba günü yeni yüzüyle hizmete giriyor. İzmir'in en büyük yeşil alanlarından birini yenileyerek kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Soyer, "Verdiğimiz sözleri tutmanın memnuniyeti içindeyiz. Tüm İzmirlileri açılışa bekliyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında sözünü verdiği önemli projelerden biri daha hayata geçirildi. Öncelikle Bornova, Buca ve Konak ilçelerinde yaşayan yurttaşlar olmak üzere tüm İzmirlilerin buluşma alanı olacak Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’ndaki yenileme çalışmaları tamamlandı. Başkan Soyer 24 Kasım Çarşamba günü saat 12.00'deki açılışa tüm İzmirlileri davet ederek, “Verdiğimiz sözleri tutmanın memnuniyeti içindeyiz. Tüm İzmirlilere şimdiden hayırlı, uğurlu olsun. Yeşil, dirençli, adil bir kent yaratma yolunda canla başla çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nca yapılan, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca çevre tadilatları tamamlanan 180 bin metrekarelik rekreasyon alanı, İzmirlilerin kenti seyredebileceği terası, çocuk oyun alanı, sportif aktivite ve dinlenme alanları ile kentin yeni buluşma ve etkinlik merkezi olacak.

Gençlere spor imkanı
Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nın yenilenmesi çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i gençlik ve spor kenti yapma hedefi doğrultusunda alanda bulunan toprak futbol sahası, FIFA standartlarına getirildi. Soyunma odaları ve 500 kişilik tribün yapıldı. Bu sahada amatör spor kulüpleri antrenmanlarını yapacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcu yetiştirecek ve saha aynı zamanda resmi maçlara da ev sahipliği yapacak. Rekreasyon alanında 480 metre uzunluğunda tartan koşu yolu ve bin 800 metrelik bisiklet parkuru, 4 ayrı noktada fitness alanı, çocuklar için trafik eğitim parkı, oyun, spor ve piknik alanları bulunuyor. Kapalı girişler yeniden aktif hale getirilerek alanın güneyindeki Murat Mahallesi ile bağlantı kurulması sağlandı.

Etkinlikler için geniş bir meydan var
Teraslara spor aletleriyle yeni işlevler kazandırıldı. Var olan yapısal alanlar da kentsel donatılarla zenginleştirilerek seyir terasına dönüştürüldü. Seyir teraslarına İzmirlilerin manzarayı seyredebileceği 2 adet dürbün yerleştirildi. Rekreasyon alanı içerisinde düzenlenecek etkinlikler için çim alan bulunuyor. Ayrıca alana konser, tiyatro gibi organizasyonların yapılabileceği bir meydan kazandırıldı. Rekreasyon alanında bin 600 metrekarelik çocuk oyun alanı oluşturuldu, alan yeni nesil çocuk oyun grupları ile donatıldı. Gece aydınlatmaları ve kamera sistemi ile parkın güvenliği sağlandı. Olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde yurttaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi birimlerine ulaşmasını sağlayacak acil durum butonu da yerleştirildi.
Alanın en uç noktasında bulanan meydanda heykeltraş Tonguç Sercan tarafından yapılan Dr. Behçet Uz'un heykeli bulunuyor. Heykelin önünüdeki granit plakalar üzerinde İzmir yangını, fuarın açılışı ve Dr. Behçet Uz'un hayatı ile ilgili kesitler yer alıyor.

3 bin ağaç korundu, 500 fidan dikildi
Çevre tadilatları ile birlikte 25 milyon 323 bin liraya mal olan rekreasyon alanındaki 3 bin 150 ağaç korundu. 500 fidanın yanı sıra çalı, yer örtücü, mevsimlik çiçek ve sarılıcı bitki olmak üzere toplam 250 binin üzerinde bitkinin dikimi de tamamlandı. İzmir’in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi çerçevesinde rekreasyon alanında egzotik bitki türleri yerine tümüyle Akdeniz’in ve İzmir bölgesinin doğal florasına uygun bitki türleri kullanıldı. Geniş yeşil yüzeylerde kurakçıl peyzaj bitkileriyle su tasarrufunun sağlanması planlandı. Yapısal birimler alanın büyük bölümünün su koruma havzasında yer alması nedeniyle mobil olarak tasarlandı.
Alan 2001 yılında dönemin belediye başkanı Ahmet Piriştina tarafından hizmete açılmıştı.
Paylaş

Diğer Haberler

Tüm Haberleri Gör

Tugay: Yönümüz de rotamız da üretici ve tüketicinin yanında olmak

3 Şubat 2026 Salı

Türk tarım sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 21. Agroexpo – Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.

Detaya Git

Başkan Tugay’dan tarihi imza

3 Şubat 2026 Salı

30 Ekim depreminde hasar gördüğü için boşaltılan ve ardından yıkılan Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onayları alınarak yapı ruhsatı düzenlendi.

Detaya Git

Buca’da mobilya atölyesinde yangın alarmı

3 Şubat 2026 Salı

İzmir’in Buca ilçesindeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Detaya Git

Büyükşehir’den gebelikten 3 yaşına kadar ücretsiz sağlık ve eğitim desteği

3 Şubat 2026 Salı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzmir 95 Erken Çocukluk Programı ile anne adayları ve 0-3 yaş arası çocuklar ev ziyaretlerinden emzirme danışmanlığına, ilk yardımdan oyun gruplarına kadar ücretsiz destek alıyor. Program, dezavantajlı bölgelerden başlayarak tüm İzmir’e yayılıyor.

Detaya Git