- Müyesser Turfan Geçici Erkek Konukevi
- Ayni ve Nakdi Yardımlar
- Yemek ve Kumanya Desteği
- Süt Kuzusu Dağıtımları
- Medikal Malzeme Desteği
- Acılı Günlerinde Ailelerin Yanındayız
- Paylaşmayı Unutmuyoruz
- Öğrencilerimize Destek Veriyoruz
- Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Hayata Geçti
- Sokakta Yaşam Mücadalesi Veren İhtiyaç Sahiplerine Destek
- İzmir’e Hijyenik ve Kaliteli Öğünler
- Anne Dayanışma Kartı
Haberler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2015 süresince sağlanan birlik ve beraberliğin devam etmesini isteyerek, “Hepinizin bu sürece katkıda bulunmasını istiyorum. Bu, geleceğimiz için, çocuklarımız için önemli” diye konuştu. EFOR Fuarcılık tarafından İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenen “MODEKO – 19. İzmir Mobilya Fuarı”nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2015 yarışının kaybedilmesi nedeniyle herkesin üzgün olduğunu söyleyerek, “Hepimiz üzüldük, üstelik bu üzüntüyü daha üzerimizden atamadık. Ama oturup sakinleşmemiz, aklı selime ulaşmamız lazım. Sağlıklı düşünmemiz için bu atmosferden çıkmamız gerek. Buna benim de hepimizin de ihtiyacı var” dedi.
EXPO yarışı süresince her kesimin büyük uğraşlar verdiğini söyleyen Kocaoğlu, “Cumhurbaşkanımızdan sade vatandaşa kadar herkes arkamızda. Herkes elinden geleni yaptı, herkes çırpındı. Büyük tecrübe kazandık, İzmir’i çok iyi tanıttık. Japonya’da aday olduğumuzu söylediğimiz zaman bize dudak büküyorlardı, bilmiyorlardı; ama şimdi 151 ülkede tanınıyoruz” diye konuştu.
İzmir’in vizyonunun ve stratejik planının hazır olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bizim EXPO 2015 için verdiğimiz dosya bu kentin vizyonudur. İzmir, vizyonu, projeleri belli bir kenttir. Her şeyi yazılmıştır. Bilim ve akıl birleşerek bu kentin vizyonunu ortaya çıkarmıştır. Yürüdüğümüz müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’deki yeni fuar alanı için çalışmaların hızlı biçimde devam ettiği bilgisini de vererek, “Şirket kurulumu belli bir aşamaya geldi. Geçici yönetim kurulu oluşturduk. En kısa sürede fuar alanı, kongre alanı ve oteli de olan, kentin gelişmesinde, kentin yürümesinde öncü olacak önemli bir yatırıma hepbirlikte başlayacağız” dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür edereki fuar ve kongrecilikte Başkan Kocaoğlu’nun ciddi destekler verdiğini söyledi.
İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleşen açılışa İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele ve fuar katılımcıları ile oda ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı.
Diğer Haberler
Tüm Haberleri Gör
İzmirli Sema Avrupa Kupası’nda kürsüde
22 Haziran 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli judocusu Sema Mete, Berlin Gençler Avrupa Kupası’nda bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
Kablo hırsızlığı girişimi metro seferlerini aksattı
22 Haziran 2026 Pazartesiİzmir Metrosu’nun Bölge ve Sanayi istasyonları arasında sinyal sistemini besleyen kabloları çalmaya yönelik hırsızlık girişimi nedeniyle bugün (22.06.2026) sabah saatlerinde hatlardaki sinyalizasyon sisteminde sorun yaşandığı tespit edildi.
Körfez’in mavisinde 400 kişilik yoga buluşması
22 Haziran 2026 PazartesiYoga matları bu kez İzmir Körfezi’ne açılan bir vapurun güvertesine serildi. Dünya Yoga Günü’nde 400 İzmirli, denizin ve gün batımının eşlik ettiği etkinlikte aynı ritimde nefes aldı.
Binlerce çocuğa süt desteği başladı
22 Haziran 2026 Pazartesiİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem yerel üreticiyi desteklediği hem de ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sağlıklı gelişimine katkı sunduğu Süt Kuzusu Projesi'nde yeni dağıtım dönemi başladı.
